Esnaf Odasından Sert Tepki

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, yerel bir gazetede yayınlanan haber üzerine Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kapalı Pazar yerinde basın açıklaması yaptı.

Esnaf ve Sanatlar Odası Başkanı Mehmet Öksüz, “İlçemizde yayımlanan bir gazete çıkan haber ile pazarcı kimliğini hiçe sayarak, aşağılayan, hakarette bulunan ve bunlar da yetmezmiş gibi siyasetçi tarafından üretilmiş suni bir meslek grubu lanse edilmesine tüm esnaf camiası olarak karşı olduğumuzu bildiririz. Meşakatli bir iş yapan ve yaz, kış demeden Pazar Pazar gezerek sabahın 06:00 dan akşam 23:00 e kadar geçimini sağlamak üzere çalışan, devlete vergisini veren yanında işçi istihdam eden her türlü sosyal olayda üzerine düşen görevleri yaparak ve yardımlarını esirgemeyen pazarcı arkadaşlarımızın Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak hep yanındayız” dedi.

Öksüz, “İçinde bulunduğumuz Ahililik Haftasında böyle bir çirkin söylevler ve yazılar pazarcı arkadaşlarımızı ve tüm esnaf camiamızı derinden üzmüştür. Ne amaçla ve ne maksatla verildiği bilinmeyen bu haberle ilgisi olan yetkililerin Pazarcı esnafından özrü dilemesini bekliyoruz” dedi .
Kaynak: İHA