Didimli Turizmcilerden Sezon Değerlendirmesi

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, 2012 yılı yaz sezonun Didim açısında iyi geçtiğini belirterek, "Her şey dahil sistemi ile çalışan nitelikli tesisler doldu ancak küçük işletmeler beklediğini bulamadı" dedi.

Didimli Turizmcilerden Sezon Değerlendirmesi
2012 yılı yaz sezonunu değerlendiren Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, 2012 sezonun için “Ortalama anlamında bakıldığında iyi bir sezon yaşandı” ifadelerini kullandı

Turizm sezonunun üç başlık altında değerlendirilmesi gerektiğini savunan Atabay, “Didim’de turizm sezon başı, sezon ortası ve sezon sonu olarak ele alınmalı ve tesisleri de kategorilerine göre de değerlendirilmelidir. Her zaman olduğu gibi nitelikli diyebileceğimiz tesisler hem turistin çeşitlenmesi anlamında, hem de sezonda doluluk anlamında hiç bir sıkıntı yok. Oturmuş olan şablon şu ki tesisiniz biraz nitelikli ise ve her şey dahil ile çalışıyorsanız otelin doluluk anlamında sıkıntısı yok. Tabii bunda bu işletmeye gelen müşterinin kalitesinden memnun olup olmadığı o anda belli olmuyor. Tabii bu da işletme bünyesinde bir durum. Bana sorarsanız her zaman her şey dahil sistemi yüksek bir doluluk oranı yakalar ama turizmin öbür tarafından bakıldığında her şey dahilinin zarar verdiğini ısrarla söylüyorum” diye konuştu.

“KÜÇÜK İŞLETMELER AÇISINDAN İYİ GEÇMEDİ”
Ramazan ayı dolayısıyla bazı işletmelerde münferitte olsa boşlukların yaşandığını kaydeden Atabay, “Yabancı ve yerli acentelerle çalışmayan işletmelerde boşluk biraz fazla oldu. Buna bağlı olarak ta İlçemizdeki öbür esnaflar yani restoran, bar, kafe, hediyelik eşya vb diğer hizmet kollarındaki işletmeler kiralarını, masraflarını düştüklerinde sezon sonunda iyi bir tablo ile karşılaşacaklarını zannetmiyorum. Zaten genel olarak bakıldığında ülke genelinde bir düşü söz konusu; Bunu nedenleri arasında golbal ve reel sebepler var. Bu açıdan bakıldığında Didim bu yılda ortalama iyi diyebileceğimiz bir sezon yaşadı. Vuslat yine bir daha ki bahara gözüküyor” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA