Başkan Aydın: “4+4+4 Serviscileri De Etkiledi”

İçel Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, 4+4+4 eğitim sistemiyle ders saatlerinde büyük kargaşalar yaşandığını ifade ederek, okul giriş ve çıkış saatlerinin düzenlenmemesi halinde öğrencilerin okullara ulaşımının imkansız hale geleceğini belirtti.

Başkan Aydın: “4+4+4 Serviscileri De Etkiledi”
Sistemle ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Aydın, 4+4+4’ün eğitim sisteminin diğer ayağı olan servis taşımacılığı konusunda da aksaklıklara neden olduğunu ifade etti.

Yeni eğitim sistemiyle birlikte uygulamaya konulan yeni ders müfredatıyla öğrenci giriş çıkış saatlerinde farklılıklar olduğunu vurgulayan Aydın, bu durumun öğrencinin okula ulaşımını zora düşürdüğünü kaydetti.

Yeni müfredatla birlikte ders başı yapma saatlerinde farklılıklar olduğunun altını çizen Aydın, “Hal böyle olunca eğitimin diğer ayağı olan servis taşımacılığında büyük sorunlar ortaya çıkıyor. Bir servisçi esnafı bu kadar farklı saat uygulamasıyla öğrencileri okullarına nasıl götürüp getirecek?” diye sordu.

Eğitim sisteminde çocukların okullara güvenli bir şekilde ulaşımının da göz önünde bulundurulması gerektiğinin üstünde duran Aydın, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Aksi takdirde öğrencilerimiz okullarına geç kalma ya da ulaşamama kaygısı yaşarken, ne kadar verimli olacakları Son derece düşündürücüdür. Eğitimin diğer ayağı olan servis taşımacılığındaki sorunlar çözülmezse, eğitimin nasıl verileceği tartışılır.”

Öğrencilerin okullara ulaşımının ders müfredatı kadar önem taşıdığını kaydeden Aydın, yaşanan bu sorunların çözüme kavuşturulması konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne öneride bulunduklarını, bu önerilerin dikkate alınarak okulların giriş çıkış saatlerinde yapılacak düzenleme ile kısa zamanda olumsuzlukların giderileceğini, öğrenci, veli ve ulaşım sektörü üçgenindeki endişenin Sona ereceğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA