Kartepe Muhtarlar Derneği Açıldı
Kartepe Muhtarlar Derneği, yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, yaptığı teşekkür konuşmasında, “Kartepe Muhtarlar Derneğimiz, ilçe olunması ardından 52 mahalle ve 10 köy muhtarlığımızın üye olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimiz daha önce Uzunçiftlik Beşevler mahallesinde küçük bir mekanda faaliyet gösteriyordu. Göreve geldikten sonra derneğimiz için Kartepe Belediye Başkanımız Şükrü Karabalık’tan yer istedik. Büyükşehir belediye başkanımızda yerimizi tefriş ettirdi. Biz muhtarlar olarak devletimizin bir temsilcisi sıfatıyla faaliyet göstermekteyiz. Halkımızın da her zaman yanındayız” dedi.
Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ilçede birlik ve beraberlik içinde görev yaptıkları muhtarların yeni binalarına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında muhtarlık sayısının düşürülmesi ile ilgili görüşlerini de ifade etti.
Başkan Karabalık, yüzyıllardan beri kullanılan belde isimlerinin mahalle isimleri ile yaşatılacağını ifade etti.
Kurucu başkan ve yönetimine de teşekkür eden Başkan Karabalık, mevcut yönetiminde başarılı çalışmalarda bulunacağına olan inancını belirterek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, muhtarların çok önemli bir görev yaptığını belirterek, “Muhtarlar yerel yönetimlerin halkın ilk ulaştığı kimselerdir. En yakın dert babasıdır. Belediye başkanlarının da yardımcısıdır. Hiçbir makam kalıcı değildir. Önemli olan iyi hizmet edebilmektir. Muhtarların bütçeleri yok sadece halkımızın aracılarıdır. Emos sistemi ile ilgili bir takım sıkıntılar bize aktarıldı. Ancak son yasal değişikliklerle bazı bilgilerin verilmesi yasaklandı. Bu nedenle yasalar çerçevesinde çalışmaları yapabiliyoruz bu sistemde. Ben muhtarlarımıza daha kalıcı bir yer olmasını istiyorum. Bu manada 2-3 muhtarında içinde olacağı bir muhtarlar derneği binası olması daha iyi olur. Muhtarlıkların birleşmesi konusunu Belediye Başkanı Şükrü Karabalık anlattı. Bende muhtarlarımızın fikirleri alınarak çalışmanın yapılmasından yanayım. Amacımız daha iyi hizmet vermek” dedi.
İnsana hizmet eden bu kuruluşa yerel de destek veren kurumlara da teşekkür eden AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, muhtarların yeni binasında önemli hizmetler vereceğini belirtti.
Aygün, muhtarların mevcut şartlarının iyileştirilmesi için yeniden bir yapılandırma çalışması yapıldığını belirtti.
Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesildi ve protokol ile davetlilere etli pilav ayran, yöresel ikramlarda bulunuldu .
