Dağ İlçeleri Büyükşehire Bağlanıyor

AK Parti Bursa teşkilatı ilçe danışma meclisi toplantılarını tamamladı.

Dağ İlçeleri Büyükşehire Bağlanıyor
İlçe Danışma Meclisi toplantılarının Sonuncuları Nilüfer ve Orhaneli’de yapıldı. Orhaneli’deki toplantıda 4 dağ ilçesi, Büyükorhan, Harmancık, Orhaneli ve Keles ilçe teşkilatlarının danışma meclisleri gerçekleştirildi.

Günün ilk danışma meclisi Nilüfer’de yapıldı. Küçük Sanayi’deki BESOB konferans salonunda yapılan toplantıda kürsüye çıkan AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptıkları konuşmada faaliyetleri hakkında salonu dolduranlara bilgi verdi. AK Parti Milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Hakan Çavuşoğlu ise konuşmalarında Son günlerde artan terör olayların tepki gösterdi. AK Partili milletvekilleri daha Sonra meclis çalışmaları ile ilgili teşkilat mensuplarına bilgi verdi.

Nilüfer’deki toplantıda partililere bir hitap eden İl Başkanı Sedat Yalçın, “İlçe danışma meclisleri çok faydalı toplantılar dizisi oldu. Uzun bir aradan Sonra kendi aile toplantıları saydığımız bu organizasyonları çok verimli olarak değerlendirdik. Belediyeleri bizde olan ilçelerimizde mahalle başkanlarımız eksiklerimizi açık yüreklilikle anlattılar. Belediye başkanlarımız da eksikleri not aldılar. Bu toplantılarda durumumuzun çok iyi olduğunu, 2009 seçimlerinde topluma verilen taahhütlerin büyük oranda yerine getirildiğini, hatta o taahhütlerde yer almayan çok sayıda işin yapıldığını tespit etmiş olduk. Bu Son derece sevindirici bir durum” şeklide konuştu.

Nilüfer’de yapılacak yol çalışmaları ile ilgili de konuşan Başkan Yalçın, “Nilüfer çok büyük bir otoyolun geçişine ev sahipliği yapacak. Otoyol ile hızlı tren Nilüfer ilçesinin ekonomisine ve sosyal hayatına çok büyük bir değişimler getirecek. Nilüfer’in bu yatırımları dikkatle izlemesi gerekiyor. Ayrıca kara yolları ağı itibariyle, İzmir yolu üzerinde çok yakın bir tarihte başlayacak 5 ayrı kavşak inşaatı da dikkatle takip edilmeli. Orhaneli kavşağından, baraja kadar olan yolun bölünmüş yol olarak ihaleye çıkardık. Bu yolun Nilüfer’e ayrı bir değer katacağını ifade etmek istiyorum” dedi.

“ÇEVRE KONUSU ULAŞIM KADAR ÖNEMLİ” Nilüfer’de artık çevre konusunun gündeme geldiğine dikkat çeken Yalçın, “Nilüfer artık gürültü kirliliğinin olmadığı, su kirliliğinin ve diğer alanlardaki kirliliklerin yaşanmadığı bir ortam istiyor. Bursa’nın topyekun çevre stratejisine ihtiyacı var. Bunun ulaşım kadar öncelikli bir konu olduğunun altını çizmek istiyorum. Çevre artık bizim bir numaralı konularımızdan bir olmaya aday” diye konuştu.

İlçe danışma meclisleri daha Sonra Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles ilçelerinin Orhaneli’deki Hüsniye Çağlayan İlköğretim Okulu konferans salonundaki ortak toplantısıyla sürdü. Dağ ilçelerinin ortak danışma meclisinde de kürsüye çıkan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, konuşmasının başında gündemde olan Büyükşehir Kanunu’na değinerek, bunun dağ ilçeleri için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Yalçın, “Bu kanun, vilayet sınırlarıyla büyükşehir sınırlarını örtüştüğü yeni bir yapıyı getiriyor. Yani dağ ilçelerimiz artık büyükşehirin ilçeleri haline gelecek. Bu dağ ilçelerimiz açısından Son derece önemli bir fırsat. Artık sizin bir değil iki tane belediye başkanınız olacak. Dağ ilçelerin alt yapısı ve çevre konuları büyükşehir tarafından çözümlenecek. Dağ ilçeleri yeniden bir çekim merkezi haline gelecek. Köylerimiz yepyeni bir anlayışla ele alınacak” dedi.

"SEÇİMLERDE HER TÜRLÜ DEĞİŞİKLİK OLABİLİR" Yerel seçimler hakkında da açıklamalarda bulunan Yalçın, şöyle devam etti: “Uzun bir tecrübe dönemi geçirdik. Bundan da Sonuç çıkaracağız. Tüm ilçelerde belediyelerinin performansından Sonuç çıkaracağız. Önümüzdeki seçimleri toplum bizden ne bekliyorsa ona uygun şekilde dizayn edeceğiz. Gelmiş geçmiş en güçlü hükümetin mensuplarıyız. Bu güce haksızlık yapmayacağız. Kişisel hiçbir hesaplaşmanın içine girmeyeceğiz. Bu takımın içinde olmak değerlidir, bu takımda bir şey olmak değil. Seçimlerde her türlü değişiklik olabilir. Herkes her şeye hazır olsun. Ama şunu bilin ki yapılan değişiklikler ilçelerin daha iyi bir noktaya gelebilmesi ve AK Parti’nin daha başarılı olması için… 2009’daki yerel seçimlerde kişisel konuları aşamadığımız için kaybettiğimiz 3 ilçemiz var. Halbuki Bursa’nın Sonucu belliydi… 16’ya 1 olacaktı. Bunlardan ders çıkaracağız.”
Kaynak: İHA