Başkan Özden'den Teşekkür Ziyareti

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk Dernekler Federasyonu ve Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek 8'inci Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği'ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Özden, ziyarette yaptığı konuşmada, vatandaşların şenlik organizasyonunda yer almak için adeta yarışmalarının, festivalin ilçe halkı tarafından sahiplenildiğinin bir göstergesi olduğunu ve ilçedeki birlik ve beraberlik bilincinin ulaştığı en Son noktayı ifade ettiğini, bundan Sonra ilçeyi 'Kuzeyin Parlayan Yıldızı' haline getirmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Şenliğin geldiği noktanın ve dayanışma ruhu açısından gıpta ile izlediğini anlatan Özden, şunları söyledi:

''Bundan Sonra yapmamız gereken şey, şenliğimize artı şeyler katmak ve marka değerini korumak. Atmışın üzerinde derneği birleştiren ÇUDEF, oluşturulan 'Kültür Sokağı'nda ilçemizin örf ve adetlerini, kültürünü, değerlerimizi sergilemede, yöresel ürünlerimizi ikram etmede, misafirlerimizi ağırlamada olağanüstü bir gayret gösterdiler. Tüm dernek başkanlarımıza, muhtarlarımıza ve yönetimlerine tek tek teşekkür ediyorum.''

Bu yıl ilk defa kurulan yöresel ürünler pazarının Mevlana Caddesi'nde ciddi oranda yoğunluk yaşattığını ifade eden Özden, ''Üreticilerimiz, ürünlerini yöresel ürünler pazarında satışa sundu. Ürünlerini değerinde satma fırsatı bulan üreticilerimiz, satışların yoğun olmasından dolayı ürün yetiştirmede güçlük çektiler. Üreticilerimizin para kazanması bizi Son derece mutlu etti. İnşallah yöresel ürünler pazarı uygulamasını sadece festival süresince değil, 12 ay boyunca yapacağız'' dedi.

Düzenlenen festivalin ilçe ekonomisine sağladığı katkının küçümsenemeyecek boyutta olduğunu belirten ÇUDEF Başkanı Recep Taş, Kültür Sokağı'nda düzenlenen etkinliklerin gösterilerin misafirler tarafından beğeniyle izlendiğini söyledi.

Taş, ''Tüm dernek başkanlarımız, üyelerimizle birlikte büyük bir özveriyle çalıştı ve önümüzdeki yılda kültür ve sanat etkinliklerini daha çok yoğunlaştırarak devam ettireceğiz'' diye konuştu.

Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Çakır ise, köylerden gelerek ürün satan vatandaşların para kazandığı bir festival geçirdiklerini, festivalin sadece ilçe merkezine değil tüm ilçeye ekonomik girdi sağladığını ve bunun kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Muhabir: Hüseyin Yiğiner / Zafer Fatih Beyaz

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA