AÜ ''ISO 9001'' Belgesi Aldı

Adıyaman Üniversitesi'nin Uluslararası Akreditasyon Formu'ndan ''ISO 9001 Kalite Belgesi'' aldığı bildirildi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, kalite belgesini kamu üniversiteleri arasında alan 10. üniversite olduklarını ifade etti.

Yoğun çalışmalar sonucunda belgeyi Uluslararası Akreditasyon Formu'ndan aldıklarını belirten Gönüllü, ''Bu belgeyi uluslararası belgelendirme kuruluşu IAF'den doğrudan doğruya aldık. Türkiye'de kamu üniversiteleri arasında bu belgeyi alan 10. üniversite olduk. Bölgemizde ise alan ilk üniversite olduk'' dedi.

Aldıkları belgeyle birlikte üniversitenin ''ilim deryası''na dönüşeceğini ifade eden Gönüllü, ''Bir başlangıçtır, ağır bir mesuliyettir, bundan geriye dönüşler olmayacaktır. Eğitim, öğretim ve araştırmamız artık bundan sonra kesinlikle prosedüre uygun biçimde yürütülecektir'' diye konuştu.

Böyle bir belgenin üniversitede okuyan öğrencilere sağlayacağı faydalara da değinen Gönüllü, ''Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz artık dünyanın her yerinde kabul görecekler. Ayrıca da iş bulma konusunda da daha fazla fırsat yakalamış olacaklar'' diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan
Kaynak: AA