Ahmet Çalık, Canik Başarı Üniversitesi'ne Hayran Kaldı

Çalık Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Samsun'da Canik Başarı Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, başkanlığını yaptığı Çalık YEDAŞ Yönetim Kurulu toplantısı için geldiği Samsun'da, Çalış YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ile birlikte çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Bulvar Alışveriş Merkezi Genel Koordinatörü Ahmet Demir ile birlikte İlkadım ilçesinde hizmete giren Bulvar AVM'yi gezen Ahmet Çalık, ardından Ceynak Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berzan Avcı ile birlikte liman işletmelerindeki üniteleri ve çalışmaları yerinde inceledi.BAŞARI ÜNİVERSİTESİ'Nİ GEZDİ, HAYRAN KALDI Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ve Başarı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Muharrem Durmuşoğlu'nu da ziyaret eden Çalık YEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Çalık, üniversite ile ilgili bilgi aldı. Başarı Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Karabacak, Başarı Vakfı Eğitim Koordinatörü Ömer Yılmaz, Başarı Vakfı Genel Sekreteri Abdulvahap Özer, GÜRMED Medikal Mehmet Sungur, KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu ve Samsunlu Malatyalılar Derneği Başkanı Abdullah Evrensel de katıldı.

Çalık, üniversitenin kütüphane, konferans salonu, yemekhane ve dersliklerini gezdi.

BU ÜNİVERSİTENİN VİZYONU O BAŞARIYI GETİRECEKTİR

Samsun'a böylesine nitelikli bir üniversite kazandırılmasının çok sevindirici olduğuna dikkat çeken Çalık, yerelden ziyade uluslararası bir vizyon hedefleyen üniversitenin başarılı olacağına inandığını söyledi.

Çalık YEDAŞ'ın; özelleştirmenin üzerinden daha iki yıl geçmeden çok önemli bir ivme kazanarak bir dünya markası haline geldiğini hatırlatan Çalık, ‘’Müşteri memnuniyetinin kısa sürede benimsenmesinde şirket içinde süreklilik gösteren eğitimlerin rolü büyük. İki yılda Samsun'da dünya markası bir şirket oluştu. Hedefini Avrupa’ya çevirdi. Canik Başarı Üniversitesi'nden de büyük başarılar bekliyorum. Samsun'a nazır bir tepede kurulan üniversiteden çok etkilendim. Üniversite mütevelli heyetinin uluslararası bir vizyon hedeflemesi, beni ayrıca memnun etti. İnşaat halindeyken gördüğüm ve beklenen hedefler yapısal olarak gerçekleştirilmiş. Samsun’un ve ülkenin vizyonuna ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Samsun’dan bir eğitim yuvası olarak bir dünya markası bekliyorum. Başarı Üniversitesi’nin ekibinde bu başarıyı gerçekleştirecek bakış açısını görüyorum. Bizler de bu hedeflerinizi gerçekleştirirken, sizlere katkıda bulunmaktan gurur duyarız.’’ dedi.

Bu arada Ahmet Çalık ve Ceynak Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı ile Bulvar Alışveriş Merkezi Genel Koordinatörü Ahmet Demir, üniversitenin başarılı çalışmalarına katkı sağlamaktan mutluluk duyacaklarını belirttiler. Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir de Çalık ve ziyaretçilere teşekkür ederek, "Üniversitemiz ilk yılında olmasına rağmen ortaya koyduğu vizyon ve hedefleriyle yüzde 90’lara varan bir doluluk oranına ulaşmıştır. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Amacımız dünyada birçok ilke imza atmak, ARGE çalışmalarında öne çıkmaktır. Bunun için yerli ve yabancı bilim adamlarını bünyemize katmış durumdayız. İnşallah yetiştireceğimiz genç beyinler her yerde ülkemizi onurla temsil edeceklerdir. İş adamlarımızla sürekli ilişki içinde olacak olan üniversitemizde Samsun’un gururu olan Çalık YEDAŞ ile de ilimize katkı açısından birlikte çalışmalarımız olacak’’ diye konuştu.

Rektör Bekdemir, bu arada Ahmet Çalık, Ali Avcı ve Ahmet Demir’den gençlere örnek olması açısından ders verme sözü aldı.