Adıyaman Üniversitesi'ne Kalite Belgesi

Adıyaman Üniversitesi, İSO 9001 belgesi aldı.

Adıyaman Üniversitesi, İSO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemine Uygunluk Belgesi alarak eğitim-öğretim hizmetlerinin uluslarası standartlarda gerçekleştirdiğini belgeledi. İSO 9001:2008 belgesini alan Türkiye’deki kamu üniversiteleri arasında 10. sırada yer alan Adıyaman Üniversitesi, bölgede ise tek kalite belgeli üniversite oldu. Konuyla ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, alınan belge ile Adıyaman Üniversitesi'nin dünyadaki saygın üniversiteler ile aynı standartlarda ve kulvarda eğitim-öğretim hizmeti ve araştırmalar yaptığının tescil edilmiş olduğunu kaydetti.

Gönüllü; "Çok sıkı bir çalışmanın sonucu bu başarıyı elde ettik. Toplam Kalite Yönetimi Konseyi ve Üniversite genelinde bağlı birimler oluşturduk. Belgelendirme için gerekli tüm dökümanları hazırladık, prosedürü tamamladık. Bu süreç başlamıştır ve Üniversitemiz dünyaca saygın üniversiteler arasına girmiş durumdadır. Türkiye’de toplam kalite belgesi alan 10. kamu üniversitesi olduk. İnşallah Adıyaman’ımıza da tabi bu aldığımız belge vasıtasıyla gerek sanayi, gerekse de sivil toplum örgütlerine danışmanlık yapacak bir konuma da gelmiş olduk. Hayırlı uğurlu olsun, oldukça mutlu ve gururluyuz. İnşallah eğitim-öğretim hizmetleri ve araştırmalarımızla dünyamıza, ülkemize ve Adıyaman’ımıza hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Üniversitemizin Toplam Kalite Yönetimi Konseyinin oluşmasında önemli katkıları olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Pinarbaşi, Raportörümüz Hacer Zeytin, dekanlarımız ile akademik ve idari personelimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, üniversitenin aldığı İSO 9001 belgesine Avrupa’da da Cambridge ve Oxford gibi üniversitelerin sahip olduğunu belirterek, Türkye’de de yaygınlaşmasını umut ettiklerini ifade tti.