Köylüler Yol Kesti

Sakarya’nın Karapürçek İlçesine bağlı Küçük Karapürçek köyü sakinleri köylerinden geçen yola asfalt atılmadığı gerekçesiyle yolu kesti.

Köylüler Yol Kesti
Edinilen bilgiye göre 1 ay önce köy yakınında bulunan taş ocaklarının yüksek tonajlı tırları geçtiği için bozulan yollarından dolayı yolu keserek asfalt sözü alan köylüler verilen sözün tutulmadığı için tekrar kapattı. Eylem’e Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Karapürçek İlçe Başkanı Ekrem Eren ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yolun kapalı olması sebebiyle taş ocağına ait kamyonların tamamı geri döndü. Konuyla ilgili açıklama yapan Ecevit Keleş; “Gelirken gördüğüm üzere tüm bahçeler ve fındık tarlaları toz içerisinde kalmış, 24 saat çalışan 2 taş ocağından ötürü mevcut bulunan asfalt yol bozulmuş. Valilik ve İl Özel İdaresinin buna bir çözüm bulması gerekmektedir” dedi.

Küçük Karapürçek Köyünde yaşayan Zübeyda Çakır; “Ben yıllardır bu köyde yaşıyorum, sağlığımı korumak için 7 yıl önce İstanbul’dan buraya taşındım ama maalesef burada sağlığımı kaybediyorum. Ben astım hastasıyım ve burada bulunana taş ocaklarının buradan gitmesini istiyorum” dedi.

Köylülerin çay içerek yaptıkları yol kapatma eylemi bir süre sonra sona erdi .
Kaynak: İHA