CHP'li Vekillerden Eleştiri

''Ergenekon'' davasını izlemek amacıyla duruşmaya gelen bazı CHP milletvekilleri, 18 Eylül tarihli son duruşmada bazı sanıklar hakkında verilen duruşmalardan men kararını eleştirdi.

CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Oktay Ekşi, Süheyl Batum, Mahmut Tanal, Ali Özgündüz ve ressam Bedri Baykam ile bazı sivil toplum örgütlerine üye bir grup, davanın görüldüğü binanın önünde toplandı.

Burada basın açıklaması yapan İlhan Cihaner, ''Ergenekon'' davasının son duruşmasında, olmayan hukuk kuralıyla yargılama yapıldığına şahit oldukları ifade ederek, duruşmalardan men cezasının adil yargılama ilkesini ihlal ettiği için ''3. Yargı Paketi'' ile yürürlükten kaldırıldığını söyledi.

Cihaner, ''Burada maalesef hukukun, adaletin, hukuk devletinin mezarı kazılmakta. Mezar kazma görevi de hakimlere, savcılara, hukuk mekanizmasına veriliyor'' dedi.

''Balyoz Planı'' davasında verilen kararı da eleştiren Cihaner, mahkumiyet kararlarının ''idam kararı'' denilebilecek kadar ağır olduğunu belirterek, ''Dilim sürçmedi idam dedim. Çünkü 60-70 yaşında çoğu hasta olan kişilere verilen 10,15 ve 20 yıllık hapis cezaları özünde idam cezaları yerine geçer'' diye konuştu.

Muhabir: Hanife Sevinç

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Kaynak: AA