Boeing İle Esbaş İşbirliğini Geliştirecek

Boeing International Başkan Yardımcısı ve Türkiye Başkanı Greg Pepin ve ekim ayında Türkiye’deki görevini devredeceği Bernard Dunn, Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) ve Uzay Kampı Türkiye’yi ziyaret etti.

ESBAŞ yöneticileri tarafından ağırlanan Boeing temsilcilerine geniş çaplı bir sunum yapılarak Ege Serbest Bölgesi tanıtıldı. ESBAŞ yöneticileri, Greg Pepin’e Boeing ile ESBAŞ arasında yıllardır gerçekleştirdiği uyumlu çalışmaları için teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Ekim ayında Boeing Türkiye’deki görevine başlayacak olan Bernard Dunn, 27 yılını Ortadoğu ülkelerinde geçirdiğini, ESBAŞ ve İzmir hakkında da geniş çaplı bilgi sahibi olduğunu kaydetti.

Bugüne kadar Boeing olarak ESBAŞ’la yürütülen uyumlu çalışmaları geliştirerek sürdürmeye kararlı olduğunu vurgulayan Dunn, Boeing uluslararası Başkan Yardımcılığı ve Türkiye Başkanlığı görevine 2012 yılı Temmuz ayında atandığını, daha önce ITT Defence International firmasında Pazarlama ve İş Geliştirme Ortadoğu Bölgesi Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını belirtti.

Greg Pepin de 13 yılı Boeing Türkiye ve 10 yılı da Amerikan ordusunun Türkiye uzantılarında olmak üzere toplam 23 yılını geçirdiğini, havacılık sektörünün gelişmesine büyük katkı sağladıklarını söyledi.

2000 yılından beri Ege Serbest Bölgesi'nde faaliyetlerini sürdüren ve dünyadaki 3 uzay kampından biri olan Uzay Kampı Türkiye’nin eğitim programlarından faydalanmak üzere 300’ü aşkın çocuğa sponsorluk verilmesini sağlayan Pepin, aynı zamanda Boeing’in Uzay Kampı Türkiye’ye ana sponsor olmasını sağlayan kişi olarak tanınıyor. Boeing temsilcileri, Uzay Kampı Türkiye’yi gezdikten sonra, Ege Serbest Bölgesi'nde havacılık sektöründe üretim faaliyetlerini sürdüren Hollandalı Fokker Elmo ve Alman PfW firmalarını da ziyaret etti .