Öğrencilere, Eski Kitap Çağrısı

İzmit Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü Yetkilileri, öğrencilerden ellerindeki eski kitapları okudukların okula teslim etmelerini istediler.

Öğrencilere, Eski Kitap Çağrısı
Çevre Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, yaz döneminde 130 ton eski ders kitabının toplanarak geri dönüşüm yoluyla tekrar ekonomiye kazandırıldığını belirterek, ‘’Devlet tarafından her yıl öğrencilere ücretsiz olarak ders kitapları dağıtılıyor. Bir üst sınıfa geçen öğrencilerin ellerindeki ders kitapları çöpe atılmasının önüne geçmek için Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak bunları toplamaya başladık. Şimdiye kadar 130 tona yakın eski ders kitabı toplandı. Bu kitaplar geri dönüşüme gönderilerek ekonomiye kazandırılmıştır. Ayrıca toplanan kitaplar sayesinde binlerce yetişmiş ağacın da kesilmesi önlendi” dedi.

Havva Açıkgöz, halen öğrencilerin ellerinde eski ders kitapları bulunduğunu da ifade ederek, ”Tahminlerimize göre 100 tona yakın eski ders kitabı öğrencilerin evlerinde bulunuyor. Öğrencilerden, bunları çöpe değil de okullarına teslim etmelerini istiyoruz. İzmit Belediyesi olarak okullara teslim edilen kitapları toplayarak hem bunların yok olmasının önüne geçmiş olacağız hem de kitapların geri dönüşümünden elde edilen gelirle okullara bilgisayar, yazıcı, projeksiyon cihazı, akıllı tahta, fotokopi kağıdı, kırtasiye yardımında bulunacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA