Karaca'dan Dökülen Çöplere Tepki

TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Yalova Belediyesi’nin SPA ve kongre turizmine yönelik 5 yıldızlı bir otel yapılması için geçtiğimiz aylarda ihaleye çıkardığı, ancak 3 ihale sonrasında alıcısı çıkmayan 55 dönümlük ağaç müzesine çöp dökülmesine tepki gösterdi.

Dünyanın çeşitli yerlerinden, 1998’den itibaren getirdiği ağaç türlerini kendi elleriyle diken Karaca, “Bunlar, Hayrettin görsün de canı çıksın diye bunu yapıyorlar.” diye konuştu.

Karaca, ağaç müzesinde çekilen videosunda, “Bak, Hayrettin sen uyursan böyle olur bak uyuma, dedi.

Ey Yalovalı ey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, bakın ne yapmışlar.” diyerek, alanda dünyanın dört bir yanından gelen ağaçların altına dökülen çöpleri gösterdi. Karaca, 1998’de Ağaç Müzesi’nin kurulması sırasında dikilen plaketi göstererek, şöyle dedi: “Sayın Hayrettin Karaca, Ağaç Müzesi yapım çalışmalarında karşılıksız olarak her türlü yardım ve katkılarınızı esirgemediğinizden dolayı şahsınıza ve Karaca Arboretum çalışanlarına, Yalova halkı ve Yalova Belediyesi adına takdir ve teşekkürlerimizi sunarız." 'Yalova Belediyesi 1998' yazılı tabelaya dikkat çeken Karaca, ağaç müzesi içinde geçici rektörlük binası bulunan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’ya da tepki gösterdi. Karaca, "Üniversitenin rektörü orada, görsünler diye bu çöpleri buraya attılar ama bunu hala görmüyor o. Burayı bana emanet edin demişti ben buraya bakarım demişti rektör." diye konuştu.

“BURAYA DÖKME, PARASINI VEREYİM BENİM BAHÇEME DÖK”

Karaca'nın çektiği görüntülerde, Yalova Belediyesi’nin çöp ve moloz dökmek için gelen traktörüne de yer verilen videoda, Karaca, görevli ile ilginç bir sohbet gerçekleştiriyor. “Bu araba belediyenin mi” diye soran Karaca, “Evet belediyeye çalışıyorum. Belediye buraya dökün dedi” cevabını alınca, “Ben de de biraz çöp var, onları da buraya döker misin, ben de sana yardım ederim” diye soruyor. Görevli ise buna kahkaha atarak cevap veriyor. Karaca bu duruma tepki göstererek, “Bunu yeni getirdi Yalova Belediyesi’nin traktörü. Adamın elinde ne varsa getirmiş atmış buraya. Böyle bir rezalet olabilir mi? Hakkını yememek lazım, bizim belediyelerimizin tabi hepsi için söylemiyorum, yaptığı bu hizmeti hiçbir yerde göremezsiniz. Bunları kutluyorum ve tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“HAYRETTİN’İN CANI ÇIKSIN DİYE BURADA BU AĞACI BIRAKMIŞLAR”

Kendi elleriyle diktiği özel ağaçların bu duruma düşürülmesinin canını çıkarmak için yapıldığını söyleyen Karaca, şöyle devam etti: “Gezerken gördük ve demişler ki Hayrettin bunu görsün de canı çıksın diye bunu burada bırakmışlar. Çünkü Hayrettin bunu burada görürse çok üzülür hasta olur ölür diye bilmişler, biliyorlar zaten. Onun için bunu da buraya bırakmışlar Hayrettin görsün de canı çıksın diye. Onlardaki akıl bende olsa dünyayı devirirdim, cin gibi bunlar. İşte bak Hayrettin’i böyle mahvedecekler bunlar. Ey cemaat ey vatandaşlarım, Hayrettin bunları getirene kadar neler çekmiş dünyayı dolaşmış, aç yatmış, dağlarda yalnız kalmış, sırf bunları buraya getirebilmek için. Şimdi bunları kurutmak ne demek? Hayrettin canını almak demek işte o kadar” diye anlattı .