Yatırım Zengini Karşıyaka

Karşıyaka Belediyesi, sekiz yıl içinde 250'nin üzerinde projeyi tamamlayıp hayata geçirdi.

Yatırım Zengini Karşıyaka
Pek çok projesi ihale aşamasına gelen Karşıyaka’da hali hazırda yapımı devam eden projelerin sayısı da sekizi buldu. Belediye bütçesinin yüzde 35’ini yatırımlara ayıran Karşıyaka Belediyesi, yapımı tamamlanmak üzere olan dört projeyi Ekim ayı ortasında hizmete sokmaya hazırlanıyor. Karşıyaka’dan yılların ihmal edilmişliğinin izlerini silmeye çalıştıklarını belirten Başkan Cevat Durak, “Yapacak çok işimizin olduğunu biliyoruz. Bu nedenle 8 yıldan bu yana soluk almadan çalışmaya devam ediyoruz. Bitirdiğimiz her proje bizi bir adım öteye taşıyor. 2012 yatırım yılı olacak demiştik, öyle de oldu. Kentin dört bir yanında yeni tesislerimiz yükseliyor. Bu da bizi mutlu ediyor"dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin yapımı devam eden projeleri arasında Yamanlar Gençlik Merkezi, Ahmet Taner Kışlalı Parkı, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, Lunapark Rekreasyon Alanı, Kent Konseyi Binası ile Türkan Saylan Kız Konukevi öne çıkıyor. Mustafa Kemal ve Zübeyde Hanım mahalleleri yapımı devam eden kapalı pazaryerleri, İnönü Mahallesi’ndeki halı saha, kurban kesim ve satış yeri ile çok sayıda parkın yapımı da tüm hızıyla sürüyor.

Kentin sokaklarında farklı kurumların yaptığı çalışmaların yol açtığı hasarı gidermek için yaz boyunca 300 sokakta çalışmalarını kesintisiz devam ettiren Karşıyaka Belediyesi’nin yapımında son aşamaya gelinen Yamanlar Gençlik Merkezi, Ahmet Taner Kışlalı Parkı, Kent Konseyi Binası ile Türkan Saylan Kız Konukevi’nin açılışı ekim ayı ortasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılacak.

Yapımı Devam Eden Projeler: "Yamanlar Gençlik Merkezi: Türkiye’de benzeri bulunmayan Gençlik Merkezi hem konaklama hem de aktivite merkezi olarak hizmet verecek. Yamanlar Dağı’nın zirvesinde misafirhanesi, bungalov evleri, futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, restoran ve cafeleri yaz kış hizmet verecek olan tesis, çadır kamp alanlarıyla da farklı aktivitelere ev sahipliği yapılacak. Kent Konseyi Binası: Nergis Mahallesi’nde yapımı tamamlanma aşamasına getirilen bina, ücretsiz mamografi ve kemik taraması hizmeti de verilecek olan Sağlık Merkezi ile öne çıkıyor. Zabıta Müdürlüğü’nün de yer alacağı binada Kent Konseyi’ne bağlı Çocuk, Gençlik, Kadın, Engelli ve Esnaf Meclisleri de faaliyetlerini sürdürecek. Ahmet Piriştina Kültür Merkezi: Şemikler’de içerisinde çok amaçlı salonlar, kurs birimleri, sergi salonları bulunan merkez bölge sakinlerine kültürel etkinlikler başta olmak üzere pek çok alanda hizmet verecek. Lunapark Rekreasyon Alanı: Eski lunapark alanında yeraltı otoparkı, çocuk oyun alanı, sosyal hizmetlere yönelik faaliyetlerde bulunacak olan merkez, toplu yemekler verilebilecek kapalı merkez, engelli kafeteryası, aşevi ile çayevi bulunacak. İnşaatı devam eden tesisler önümüzdeki yıl hizmete girecek. Ahmet Taner Kışlalı Parkı: Atakent’te yapımında son aşamaya gelinen park gondol keyfiyle fark yaratacak. Kafeteryası da bulunan tesis önümüzdeki ay hizmete girecek. Temizlik İşleri Hizmet Binası: Temizlik hizmetlerini tek çatı altından toplayacak olan tesisin yapımı Zübeyde Hanım Mahallesi’nde devam etmektedir. Geçici kurban kesim ve satış yeri: Sokak aralarında kurban kesimini ve satışı engelleyerek, aynı mekanda toplayacak proje 2012 yılı sonunda tamamlanmış olacak. Adaklık arayanlar buradan her zaman yararlanabilecek. İçerisinde ağıllar ile modern kesimhane bulunacak. Zübeyde Hanım ve Mustafa Kemal Mahallesi Pazaryeri: Karşıyaka’da pazaryerleri modern ortamlara taşınmaya devam ediyor." Karşıyaka Belediyesi’nin ihale aşamasındaki projeleri arasında ise, Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu’nun üstünün kapatılması, belediye arşiv binası, deprem eğitim merkezi binası, halk sağlığı binası gibi onlarca proje bulunuyor .
Kaynak: İHA