KPSS Sınavında Tuvalet Krizi
İçel’de Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans sınavına giren 36 yaşındaki kadın, yönetmelikler gereği tuvalete gitmesine izin verilmeyince sınav sırasında altına kaçırdı.

O an kendisini çok kötü hissettiğini ve gururunun incindiğini ifade eden Keskin, “Böyle bir şeyi hayvanlar doğada, sokakta yapıyorlar. Bu yasa yönetmelikte olmaması gerekiyor. Bundan 3-4 yıl önce böyle bir yasa yoktu. Öğrenciler ihtiyaçlarını görevliler nezaretinde karşılayabiliyor ve daha sonra sınavlarına devam edebiliyorlardı. Bu yasanın yönetmelikten çıkarılmasını ve öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorum. Bugün ben burada bu sıkıntıyı yaşamış olabilirim. Ama bugün Türkiye 'nin dört bir yanında sınava giren birçok öğrenci mağdur olmuştur fakat sesini duyurmamıştır” diye konuştu.
Artık Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 'nin (ÖSYM) seslerini duymasını ve yasada bir düzenleme yapması gerektiğini söyleyen Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mağduriyetin giderilmesini istiyorum. Sınavları öğrenciler terk etmesin. Öğrenciler hayvan gibi sınavda altına kaçırmasın. Ben bu mağduriyetimle ilgili tutanak tutturdum. Bina sorumlusu hoca benden dersliğimi, sınavda görevli öğretmenlerin isimlerini istedi ve tutanak hazırladı. Bunun peşini de bırakmayacağım. Dava açılacaksa açacağım. İnsan Hakları Mahkemesi 'ne gidilmesi gerekiyorsa gideceğim. Bu iş çok çirkin bir şey, insanlığa yakışmıyor. Bütün bu güvenlik önlemleri alınıyor. Ama önlemlere rağmen sınav soruları iptal oldu, sınavlar iptal edildi. Sınav soruları kaçırıldı. Yani bütün güvenlik önlemlerine rağmen hiçbir şey değişmedi. Yine insanlar mağdur edildi. Bu mağduriyet giderilmelidir.”
