Kılıçdaroğlu: Çocuklarımız Tarihi Bilsinler, Köklerinin Ne Olduğunu Öğrensinler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te milli mücadelenin sembol isimlerinden olan Karayılan lakaplı Molla Mehmet’in mezarını ziyaret edip, dua okudu.

Kılıçdaroğlu: Çocuklarımız Tarihi Bilsinler, Köklerinin Ne Olduğunu Öğrensinler
Kılıçdaroğlu, ziyaret sırasında "Çocuklarımız tarihi bilsinler ki köklerinin ne olduğunu öğrensinler." dedi.

Şeyh Fethullah Camii avlusunda yer alan mezarı ziyaret eden Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyeti, burada Karayılan’ın torunu Mehmet Demir Atmalı ile Kuvay-i Milli Derneği üyeleri karşıladı. Mezar başında saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Kur’an’ı Kerim tilaveti yapılarak, dua okundu. Atmalı, burada Kılıçdaroğlu’na, bayram törenlerinde, kurtuluş döneminde giydikleri kıyafetle kabul edilmediklerini, giysilerinin üniforma değil, döneme ait kıyafetler olduğunu savundu. Ziyaret sırasında konuşma yapan Kılıçdaroğlu da “Eğer bugün çocuklarımız okullarına gidebiliyorsa, bizde demokrasi kör topal da olsa yürüyorsa, Molla Mehmet dediğiniz Karayılan’ın, arkadaşlarının verdiği mücadelelerin sonucudur. Onların mücadelelerini anmak yetmez. Onların verdiği kavgaları anlatmak yetmez. Onları anmak da gerekiyor, saygı duymak gerekiyor. Sizler saygı duyuyorsunuz. Bu konuda bir araya geldiniz, kitaplar yazdınız. Karayılan’ı ben çocukluğumdan beri bilirim. Onun destanını bilirim. Öyküleri anlatılırdı bize. İlk kez onun mezarına geliyorum. İlk kez burada dua ediyorum. Onun ailesine, elbette saygılarımızı sunacağız. Sizler, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının verdiği mücadelenin hangi koşullarda verildiğini çok iyi biliyorsunuz. Çünkü o aileden geliyorsunuz.” diye konuştu.

Bugün bu isimsiz kahramanların unutulmak istendiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Eğer kurtuluş törenlerinde kendi ulusal giysisiyle yürüyüş yapmak isteyen bir vatandaşı bir siyasal iktidar engellemek istiyorsa o biraz da korkusundandır. Neden engellemek ister? Bu insanlar, o mücadeleye bağlı insanlar. O mücadelenin genç kuşaklar arasında bilinmesini de istiyorlar. Elbette ki biz çocuklarımıza Gaziantep’in hangi koşullarda kurtulduğunu, nasıl mücadele verildiğini anlatmak durumundayız. Çocuklarımız tarihlerini bilsinler ki, köklerinin ne olduğunu öğrensinler. Tarihi olmayan devlet olmaz. Tarihi olmayan ülke millet olmaz. Biz tarihin derinliklerinden gelen köklü bir ulusuz. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı hiçbir ayrım yapmaksızın verdik. Büyük mücadeleler sonucu bu ülkede bağımsızlığı ve özgürlüğü getirdik. Hiç kimse altın tabak içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’ni bize sunmadı. Bu ülkenin her karış toprağında Karayılan gibi kahramanların kanları ve canları vardır. Onları şükranla, minnetle, rahmetle anmak da hepimizin ortak görevidir. O görevimin bir parçasını yapmak için bugün buradayım. Onun huzurunda olmaktan da son derece memnunum."Şeyh Fethullah’ın mezarını da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, buradan ayrılırken, esnafla da sohbet etti .