Karayollarında Durum

Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Günlük Yol Durumu Bülteni'ne göre, Çanakkale-İzmir yolunun 1-7. kilometreleri arasındaki yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Hasdal Kavşağı-Okmeydanı Kavşağı arası bağlantı yolu Üstgeçit Köprüsü ayaklarına denk gelen orta ve sağ refüjlerdeki Otokorkuluk Montajı çalışmaları nedeniyle 23 Eylüle kadar bu kesimde Ankara istikametinde Sol şerit,Okmeydanı istikametinde Sağ şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden sağlanacak.

Kumluca-Kemer-Antalya yolunun 36-38. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 24 Eylül'de 15.00-16.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Salihli-Alaşehir yolunun 27-32. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Giresun-Keşap yolunun 28-30. kilometreleri arasında 28 Eylül'e kadar yapılacak olan Değişken Mesaj Sistemi temel yapımı çalışmaları nedeniyle trafik bölünmüş yolun her iki şeridinde de belli aralıklarla tek şeritten ve kontrollü olarak sağlanacak.

Anadolu Otoyolunun Gümüşova-Kaynaşlı Kavşakları arası üstyapı çalışmaları nedeniyle 15 Ekim'e kadar Düzce Kavşağı bağlantı kollarından Ankara-İstanbul istikametinde Düzce Gişe çıkışı ile aynı istikametin Düzce-İstanbul istikameti Otoyol bağlantı kolu trafiğe kapatılacak. Ankara-İstanbul yönü Düzce çikış gişesi kapalı olacağından Kaynaşlı gişelerinden çıkılması gerekiyor.

Anadolu Otoyolunun Gümüşova-Kaynaşlı kesimi 3-19. kilometreleri arası üstyapı çalışmaları nedeniyle 15 Ekime'e kadar ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanacak.

Zara-İmranlı yolunun 0-2 ile 18-28. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 24-29 Eylül 2012 tarihleri arasında 14.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Anadolu Otoyolunun Abant Kavşağı ile Düzce Kavşağı arasındaki termoplastik çizgi çalışmaları nedeniyle 25 Eylül'e kadar her iki yönde birer şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanıyor.

Giresun-Trabzon yolunun Akçaabat Terminali ve Tekel Binası mevkisindeki yaya üstgeçidi montaj çalışmaları nedeniyle 19 Ekim'e kadar ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Ankara-Kazan-Kızılcahamam yolunun 0-5. kilometreleri arasında asfalt yapım çalışmaları nedeniyle 27 Eylül'e kadar ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanıyor.

Konya-Seydişehir yolunun 35-39. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 19 Ekim'e kadar salı, çarşamba ve perşembe günleri 14.00-17.00 saatleri arasında yol en fazla 2 saat süre ile trafiğe kapatılıyor.

Havran-Balıkesir yolunun Balya ayrımında sürdürülen bölünmüş yol yapım çalışmaları esnasında patlayıcı madde kullanılacağından bugün 13.00-16.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Zara-İmranlı yolunun 0-2 ile 18-28. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün 14.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Konya-Beyşehir yolunun 55-57. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları yapılacağından 1 Kasım'a kadar hafta içi her gün 14.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Anadolu Otoyolunun Şekerpınar Köprülü Kavşağı ile D-100 yolu Çayırova Kavşağı arası bağlantı yolunda 24 saat esasına göre üstyapı yenileme çalışmaları yapılacağından 30 Eylül'e kadar ulaşım bölünmüş yolun diğer bölümünden iki yönlü olarak verilecek.

TEM Otoyolunun Körfez Kavşağı-İzmit Kavşağı 73-100 kilometreleri arasında asfaltlama çalışmaları nedeniyle 15 Kasım'a kadar Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım İzmit Kavşağından D-100 Karayoluna yönlendirilecek. Çalışma, hafta içi her gün 22.00-07.00, cumartesi günü 22.00-11.00, pazar günü ise 24.00- 07.00 saatleri arasında yapılacak.

O-2 Otoyolunun Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Çamlıca Gişeleri arasında kalan muhtelif kesimlerde üst yapı yenileme ve tamirat çalışmaları nedeniyle 28 Ekim'e kadar 23.00-06.00 saatleri arasında çalışılan şeritlerde yol trafiğe kapatılacak olup, ulaşım diğer şeritlerden sağlanacak.

TEM Otoyolunun Avcılar-Kınalı kesimi anayolda; Hadımköy, Çatalca, Silivri ve Kınalı Köprülü Kavşak kolları; gişe sahaları ve bağlantı yollarında üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle 15 Kasım'a kadar ulaşım kontrollü olarak sağlanacak; çalışmaların gece yapılacak bölümlerinde 23.00-07.00 saatleri arasında kavşak kolları trafiğe kapatılarak trafik alternatif güzergahlardan sağlanacak.

Söke-Milas yolunun 0-19. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle çarşamba ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılıyor.

Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 6-16 ve 80-87. kilometreleri arasındaki muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08.00-19.00 saatleri arasında yol aralıklarla trafiğe kapatılacak.

Ayrımı-Akbük-Didim yolunun 6-11. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, perşembe ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Milas-Yatağan yolunun 4-19. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve perşembe günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Artvin-Erzurum yolunun 1-18. kilometreleri arasındaki Deriner Barajının su tutması nedeniyle yol trafiğe kapanmış olup, ulaşım Artvin Sanayi Mahallesi Oruçlu mevkisi arasındaki servis yolundan sağlanıyor.

Dumlupınar-Altıntaş yolu arasında yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım otobüs, kamyon ve çekici gibi araçlara kapatılmış olup, binek araçların geçişlerine ise kontrollü olarak izin veriliyor.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal

Yayıncı: Abdullah Kıratlı
Kaynak: AA