Usta Mühendis ve Mimarlar Buluşacak

2012 Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı kapsamında gerçekleşecek olan Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları'nın Trabzon’da yapılacağı beliritldi.

Usta Mühendis ve Mimarlar Buluşacak
2012 Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı bu yıl “Kimlikli ve Kişilikli Şehirler” teması ile Türk Dünyası’nın şehircilik otoritelerini, usta mühendis ve mimarlarını Trabzon’da buluşturuyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Türk Dünyası Devlet Başkanlarının katılımlarıyla gerçekleşecek olan kurultayın Onur, Bilim ve Danışma Kurullarında, bilim adamları, akademisyenler, bürokratlar, siyaset ve ticaret dünyasının önemli isimleri yer alıyor.

Kurultay kapsamında bu yıl dünyada bir ilki gerçekleştirilecek olan Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları, İpekyolu Üniversiteler Birliği’nin temsilcilerinin yanı sıra, Kaşgar’dan Endülüs’e Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları’ndan çok sayıda ülke temsilcileri, şehircilik otoriteleri mühendislik, mimarlık ve şehircilik projeleri ile bilimsel bir şölen oluşmasına katkıda bulunacaklar.

Kurultayın Bilim Kurulunda yer alan akademisyenlerden Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, 15- 18 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan kurultayı şu cümlelerle değerlendirdi;

“Kurultayın, özellikle mühendislik, mimarlık ve şehircilik ufkumuzu geliştirmek adına çok faydalı olacağına inancım sonsuz. Ayrıca, kurultayla birlikte dünyada ilki gerçekleştirilecek olan Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’nın da, köklü geçmişimize olan köprüleri yeniden inşa etmek, Kaşgar’dan Endülüs’e Türk-İslam şehirlerimizin sokaklarında kâşanelerinde, harabelerinde ve saraylarında mührü sökülmez bir hazine olarak yaşatacağımız Türk damgalarını hatırlatacak. Kentsel dönüşüm çalışmalarının gündemde olduğu bir dönemde gerçekleşecek olan bu kurultay, kimlikli ve kişilikli mimarimizi göz ardı etmeden yeni Marka Şehirler kurmaya katkısı kadar, yetiştireceğimiz yeni Mimar Sinan’larımızı tanımamıza da vesile olacaktır.”
Kaynak: İHA