Onlara amca demekten utanıyorum. TSK'ya ihanet ettiler

Özden Örnek’in oğlu Tolga Örnek CNN Türk canlı yayında eski Genel kurmay Başkanları Hilmi Özkök ve Yaşar Büyükanıt’a ağır sözler sarfetti.

Onlara amca demekten utanıyorum. TSK'ya ihanet ettiler
Balyoz Davası'nda mahkeme eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

CNN Türk 'te Şirin Payzın 'ın sunduğu “Ne Oluyor?” programına katılan Özden Örnek 'in oğlu Tolga Örnek ,davanın sonuçlarına ilişkin yorumlarda bulunurken Yaşar Büyükanıt ve Hilmi Özkök 'e de sitemde bulundu .

Bu karara hazır olduklarını kaydeden Tolga Özden “ Hiç kimse bu kadar gaddar, bu kadar katliam ceza çıkacağını ve tahliye olmayacağını beklemiyordu. Ben müebbedi duyunca açıkçası şok oldum. Ceza bekleniyordu çünkü bu süreç böyle işledi.” dedi.

Tolga Örnek “Babamla konuştuk bana “Soğukkanlı olun, sağlan durun” dedi. Ama benim için bugün Türk Silahlı Kuvvetleri 'nin bittiği gündür Türkiye 'de. TSK bitirilmeye çalışıldı, çalışıldı… O tabut kalktı ve bugünde o tabuta son çivi çakıldı bence.” ifadelerini kullandı.

AMCA DEMEKTEN UTANIYORUM... İHANET ETTİLER
Eski Genelkurmay Başkanları Yaşar Büyükanıt ve Hilmi Özkök 'e isim vermeden ağır sözler sarf eden Tolga Örnek “Bu davanın seyrini değiştirebilecek bir Kara Kuvvetleri Başkanı ve eski Genelkurmay Başkanı vardı. 2 'si nede amca dediğim için utanıyorum. Ve ömür boyu da utanacağım. Onlar gelip tanıklık yapmayı isteyerek, bu davanın bu aşamalara gelmesini engelleyebilirdi.Ama gelmediler. İkisi de bence TSK ve Türkiye 'ye ihanet ettiler. Onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum.” diye konuştu.

BEYAZ GAZETE