Manavgat Turizm Projesi

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Manavgat ve Alanya arasında kalan belde ve köylerin, D400 karayolu 2 kilometre kuzeye alınarak tüm açık alan sporlarının da yapılabileceği turizm alanına dönüştürülebileceğini söyledi.

Milletvekili Badak, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerine ''Alanya-Manavgat Turizm Projesi'' hakkında bilgi verdi.

Antalya'nın turizmde dünyanın marka kentleri arasında yer aldığını ve en çok turist çeken 3 şehirden biri olduğunu ifade eden Badak, Antalya'da turizmi sürdürülebilir kılmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Badak, ''İlleri ilçeleri kalkındırmak için o bölgenin coğrafi yapısına uygun, toprak yapısına uygun büyük yatırımlar yapmak, büyük planlamalar yapmak lazım ki insanlarımız o yatırımları üst seviyede yapsınlar, bölge kalkınsın. Bizim bölgemize ancak tarım ve turizmi çıta olarak yükseltecek planlamalar yapabiliriz. Belek gibi örnek karşımıza çıkıyor. Belek bir dünya markası oldu. Antalya turizminde bir marka değeri getirdi. Antalya'nın değerine bir değer kattı. Hem de kendisi başlıca bir turizm destinasyonu oldu'' dedi

Antalya'nın Belek gibi 2 yeni destinasyona daha ihtiyacı olduğunu belirten Badak, ''Manavgat ve Alanya arasında kalan belde ve köyler, D400 karayolunu 2 kilometre kuzeye alınarak tüm açık alan sporlarının da yapılabileceği turizm alanına dönüştürülebilir'' dedi.

Yolun kuzeye alınmasıyla açık alanda yapılacak spor turizminin bölgenin yeniden planlanmasında önemli olduğunu kaydeden Badak, ''Burada golf başta olmak üzere bütün spor dallarına yönelik tesisler kurulabilir. Kurulacak olan 14-15 tane golf tesisiyle Belek'in yükü azaltılır, hemde bölgeye katkı sağlanır'' diye konuştu.

Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Başkanı Cengiz Haydar Barut da Manavgat bölgesinin başta golf alanları olmak üzere spor turizminde çok geride kaldığına değinerek, ''Bu muhteşem bir proje. Biz yatırımcılar olarak tamamen bu projeyi destekliyoruz'' ifadesini kullandı.

Hazırlanan projenin uzun vadeli olmasına dikkati çeken Barut, ''Ancak Manavgat'ta Kum Mevki denilen bölgede bizim hazır boşta bir arazimiz duruyor. Bir kısmı belediyenin tapulu arazisi, bir kısmı da hazinenin. Hazineye ait olan arazi üzerinde 3-4 golf sahasıyla birlikte onlarca futbol sahası, tenis kortları, bisiklet yolları yapılabilir'' değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve turizmciler, proje hakkında görüş ve önerilerini bildirdi.

Muhabir: Mustafa Taş / Şamil Kahveci

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA