Kamalak'tan İHA'ya Özel Açıklamalar

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Numan Kurtulmuş'un HAS Parti'yi feshederek AK Parti'ye katılacak olmasına ilişkin, "Numan Bey aslında Milli Görüş'ü bir bütün olarak alıp AK Parti'ye götürmeyi düşünüyordu.Ama daha önce defalarca ifade ettiğimiz gibi Cenab-ı Allah buna izin vermedi" dedi.

Kamalak, Afganistan ziyareti öncesinde İHA muhabirine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Afganistan ziyaretiyle ilgili olarak Afganistan'ın eski Cumhurbaşkanı İmamı Rabbani'nin öldürülüşünün 1. yılı dolayısıyla düzenlenen Barış Konferansı'na katılmak üzere bu ülkeye gideceklerini söyledi.

HAS Parti'nin partiyi feshederek AK Parti'ye katılacak olmasını da değerlendiren Mustafa Kamalak, "Has Parti zaten Numan Kurtulmuş'a has bir partiydi. Numan Bey, AK Parti'ye gidiyor tabi Has'da kendisiyle beraber gidiyor. Bunda şaşılacak bir şey yok. Daha önce de belirttik. Numan Bey aslında Milli Görüş'ü bir bütün olarak alıp AK Parti'ye götürmeyi düşünüyordu. Ama daha önce defalarca ifade ettiğimiz gibi Cenab-ı Allah buna izin vermedi" diye konuştu.

Türkiye'de 62 parti değil sadece 2 parti olduğunu ifade eden Kamalak, "Milli Görüş'ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi ve diğerleri, diğerleri..." dedi.

Türkiye'nin bir karar vermesi gerektiğini ve İslam Birliği'ni kurmak istediğine mi yoksa Haçlı Birliği'nden yana mı olmak istediğine karar vermesi gerektiğini ifade eden Kamalak, ne AK Parti'nin, ne CHP'nin ne de başka partilerin Haçlı Birliği'ne karşı olmadığını iddia etti. "Mesela AK Parti'ye sorun, AB'ye karşı mısınız, yani Haçlı Birliği'ne karşı mısınız. Cevap vermez, verirse 'hayır' olur" diyen Kamalak, "Ee Numan Bey'e sorun 'Haçlı Birliğine karşı mısınız' diye. 'Evet' diyecektir. 'Ama AB'ye karşı mısınız' diye sorun 'hayır' diyecektir" şeklinde konuştu.

“ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANSIN”

Terör konusuna da değinen Kamalak, son dönemlerde teröristlerin İran üzerinden geldiği yönünde ortaya atılan haberler nedeniyle Türkiye ve İran'ı birbirine kırdırmaya çalışıldığını belirterek, Türkiye'nin öldürülen teröristlerin kimliklerinin açıklanmasını istedi. Öldürülen teröristlerin kimliğine bakıldığında yüzde 95'inin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu söyleyen Kamalak, "Sayın Başbakan çıkmış diyor ki, 'bir ay içerisinde 500 terörist öldürdük.' Allah aşkına, bir baba 'ben bir ay içerisinde şu kadar evladımı katlettim' diye övünebilir mi?" diye sordu.

Terörün tek çaresinin Milli Görüş olduğunu savunan Kamalak, terör sorununun çözümüne ilişkin öncelikle Türkiye'ye kaçak yollardan silah girişinin engellenmesi gerektiğini söyledi.

İkinci olarak da terör örgütünün finansman kaynağının kurutulması gerektiğini ifade eden Kamalak, "Üç; istihbarat bilgilerinin gerçekten sağlıklı olarak sağlanması icap eder" dedi.

“BÜTÜN KARDEŞLERİMİZE GÖNLÜMÜZ AÇIK”

SP lideri Mustafa Kamalak, özellikle sosyal medyada yer alan ve Numan Kurtulmuş'un HAS Parti'yi feshederek AK Parti'ye katmasının aslında SP'nin yarısının AK Parti'ye katılacağı anlamına geldiği yönündeki yorumları da değerlendirdi. Kamalak, "Teşekkür ederiz, önemli değil. Milletimiz fazla uzak olmayan bir zamanda akın akın, AK Parti'deki samimiyet erlerinin de koşup geleceği yer, Milli Görüş'ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi'dir. Çünkü kurtuluş buradadır" cevabını verdi.

Kamalak, AK Parti'nin Saadet Partisi'nin kendilerine katılmaları durumunda 25 milletvekillik bir kontenjan teklif ettiği yönündeki daha önceki açıklamalarına da açıklık getirdi. Kamalak, "Hepimiz bu milletin evlatlarıyız, hepimiz kardeşiz. Elbette bütün kardeşlerimiz için, bu ülkenin selameti bakımından sonuna kadar hem kollarımız, hem gönlümüz açıktır. Biz dediğimiz gibi, bu ülke için varız. Bizim amacımız mevki makam değil. Öyle olsaydı emin olun Saadet Partimizdeki birçok arkadaşımız, birçok insandan çok daha önce belirli yerlerde olabilirlerdi. Ama hayır. Nerede bu millet için faydalı isek, orada olalım. Mevki, makam peşinde değil... Daha önce de söyledik, Milli Görüş'te kiralık insan yoktur. Mevki makam peşinde koşan hiçbir kardeşimiz yoktur" diye konuştu.

HAS Parti'den AK Parti'ye geçmek istemeyen bazı partililerin tekrar Saadet Partisi'ne gelebileceği işaretini veren Kamalak, bazı HAS Partili'lerin partiye katıldığını söyledi.

Kamalak, "Geliyor zaten. Artvin HAS Parti İl Teşkilatı bütünüyle ayrılıp bize gelmişti. Çok böyle var" diye konuştu.

Kaynak: İHA