Has Parti Konya İl Başkanı Tolu:

Feshedilme kararı alınan Has Parti Konya İl Başkanı Veli Tolu, Has Parti'nin, AK Parti ile bütünleşme kararında, genel başkana destek olacaklarını ve Has Parti'de ifade ettikleri sözlerini, genel başkanın oraya taşımasını istediklerini belirtti.

Tolu, Konya'nın merkez Meram ilçesindeki bir restoranda yaptığı basın açıklamasında, Has Parti'nin iki yıllık geçmişinde Türk siyasi hayatına çok farklı bir renk getirdiğini söyledi.

Söyledikleriyle tutumuyla tavırlarıyla Has Parti'nin bütün siyasi parti tabanlarından milletin her kesiminden teveccüh gördüğünü dile getiren Tolu, şunları kaydetti:

''Söylediği itibara alınan ve dikkate alınan bir parti olarak Türk siyasi hayatına iki yıl boyunca devam eden HAS Parti, kurucular kurulunun aldığı kararla kapatıldı. Biz bu süreci Tek Başımıza yaşamadık kurucular kurulumuzdan, oy vermiş olan seçmenimize, bütün kademelerimizle birlikte yaşadık ve bütün seçmenlerde buna şahit oldu. Şunu açık yüreklilikle ifade edeyim; yani siyaset sadece parti çatısı altında yapılmaz, siyaset yapabileceksek ve siyaseten doğru olduğunu bildiğimiz şeyleri söyleyeceksek illede bir yerlerde yetkili görevli olmamız gerekmiyor.''

Tolu, en çok sorulan sorulardan bir tanesinin ''AK Parti çatısı altında görev alacak mısınız- Alırsanız hangi görevi alacaksınız-'' sorusu olduğunu ifade ederek ''AK Parti ile bütünleşme kararında, genel başkanımıza destek olacağımızı ve Has Parti'de ifade ettiğimiz sözleri oraya taşımasını istediğimizi her platformda söyledik. HAS Parti'den AK Parti'ye geçen herkes bir yerlerde görev alacak ya da görev alması gerekiyor diye bir şeyde söz konusu değildir'' diye konuştu.

Durumu, konumu müsait olanların ise bundan sonraki süreçte AK Parti tüzel kişiliği içerisinde görev alabileceklerini de aktaran Tolu, ''Bu süreçte 'görev istiyoruz, görev verin' şeklinde değil, süreç içerisinde genel başkanların oluşturacağı bir strateji dahilinde bunlar yavaş yavaş uygulamaya konulacaktır'' dedi.

Muhabir: Basir Gülüm

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA