Engelli Kadının Akülü Araba Sevinci

Konya’nın Akşehir ilçesinde akülü araba talebinde bulunan engelli bir kadının bu isteği, Akşehir Belediyesi tarafından karşılandı.

Engelli Kadının Akülü Araba Sevinci
Akülü aracına kavuştuktan sonra büyük mutluluk yaşayan engelli kadın, "Anamdan yeni doğmuş gibi oldum" dedi.

Belde ziyaretleri sırasında Ortaköy Kasabası’nda AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu ve Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’dan engelli olduğunu beyan ederek engelli aracı talebinde bulunan 39 yaşındaki Ayşe Tülü, bu isteğine kavuştu. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ve Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, talep sonrası temin ettikleri akülü engelli aracını Ayşe Tülü’ye teslim etti. Belediye binasına aracını teslim almaya babası Mustafa Tülü ile gelen Ayşe Tülü’nün heyecanlı ve mutlu olduğu gözlendi. Ayşe Tülü'ye akülü aracı Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul tarafından teslim edildi. Başkan Oğul, “Konya Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu Bey’den bir akülü araç talebiniz olmuştu. Biz de oradaydık. Biz de bu aracı onun adına size teslim ediyoruz. Güle güle kullanın. Sizin bu ihtiyacınızı karşılayabildiğimiz için çok mutluyuz. Hele sizin şu yüzünüzdeki gülümsemeyi gördükten sonra daha da mutlu olduk” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit de akülü engelli aracının nasıl kullanacağını Ayşe Tülü’ye uygulamalı olarak gösterdi. Aracına kavuştuğu için büyük mutluluk ve sevinç yaşadığını söyleyen Ayşe Tülü kendisine bu aracı sağlayan herkese teşekkür etti. Tülü, “Allah herkesten razı olsun. Anamdan yeni doğmuş gibi oldum. Hiçbir yere gidemiyordum, arkadaşlarım her yere gidiyordu, ben yapamıyordum ve üzülüyordum. Şeker hastası olduğum için ayaklarımda tutuldu. Şu andaki sevincimi ve duygularımı anlatamam. Bana bu iyilikleri yapanların hepsinin Allah ne muradı varsa versin” diye konuştu.

Aracıyla bir tur da atan Ayşe Tülü’nün engelli aracı belediye tarafından yaşadığı beldeye götürülerek evine teslim edildi .
Kaynak: İHA