'Berlin Kaplanı' Davası Başladı

Ferdi Tayfur’un senaryosunun kendisine ait olduğunu iddia ettiği ‘Berlin Kaplanı’ adlı filmle ilgili Ata Demirer’i şikayet ettiği davanın ilk duruşması yapıldı.

Mahkemenin uzlaşmak isteyip istemediklerini sorduğu taraflar müzakere etmek için süre istedi. Demirer’in kendisini sevdiği ve saydığını söylediği sorulan Tayfur, “Her şey olduktan sonra kendi kendine konuşuyor” dedi.

Tayfur’un, Ata Demirer’in Berlin Kaplanı adlı filminin kendi senaryosu olduğunun tespit edilmesi için açtığı davanın ilk duruşması yapıldı. İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ferdi Tayfur katıldı.

Duruşmaya gelmeyen Ata Demirer adına avukatı Aydın Kurban geldi.Duruşmada Tayfur, senaryonun kendisine ait olduğunu belirterek, “Senaryomu resmen çaldı” dedi.

Demirer’in avukatı Aydın Kurban, müvekkilinin Ferdi Tayfur’u sevdiğini belirtti.

Mahkeme hakimi, taraflara uzlaşmak isteyip istemediklerini sordu. Tayfur, “Yok efendim ne uzlaşması?” derken avukatı, bunu düşünmek için süre istedi. Demirer’in avukatı da, müvekkiline sormadan bir şey diyemeyeceğini belirterek, “Müvekkilimle görüşüp uzlaşmaya dair fikrimizi bildirmek için süre istiyoruz.” dedi.

Mahkeme, duruşmayı erteledi.Adliye çıkışında soruları cevaplayan Ferdi Tayfur, “Hakim ‘uzlaşacak mısınız?’ diye sordu. Bunun üzerine taraf avukatları süre istedi. Mütalaa edeceğiz kendi aramızda. Yargıya intikal eden konu hakkında başka konuşacak bir şey yok. Biraz sakıncalıdır. Haklıysan da haksız yere düşebiliriz.” dedi.

“Ata Demirer’in avukatı, müvekkilinin sizi sevdiği ve saygı duyduğunu söyledi.

Ne söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine Tayfur, “Her şey olduktan sonra orada kendi kendine konuşuyor. Hayatımda bir defa gördüm adamı.” cevabını verdi. Uzlaşmaya gidip gitmeyeceği sorulan Tayfur, avukatıyla değerlendireceğini belirtti.