Bağış, Lizbon'da ''türkiye Açıklaması

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, resmi ziyarette bulunduğu Portekiz'in başkenti Lizbon'da ''Türkiye: Kayıp yıldız'' adlı Türk sanat etkinliğine katıldı.

Bakan Egemen Bağış, sanat etkinliğinin açılışında yaptığı konuşmada ''Bence sanat her zaman bir şeyler anlatıyor'' diyerek, Türkiye'nin tanıtımında ve daha iyi anlaşılmasında sanatın çok önemli bir yer tuttuğunu kaydetti.

Bağış, Avrupa'nın 'kayıp yıldızı olan' Türkiye'nin AB üyesi olduğu gün bu yıldızın daha da parıldayacağını ifade etti.

Etkinliğin açılışında klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, Portekiz halk müziği Fado'nun önemli sanatçılarından Katia Guerreiro ile birlikte bir performans sergiledi. Yaklaşık yarım saat süren ve her ikisi de 7 tepe üzerine kurulan İstanbul ile Lizbon'a atıfta bulunan şarkıların çalındığı performans, salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.

Portekizli şarkıcı Katia, Türkçe ''İyi akşamlar'' diyerek başladığı ve daha sonra İngilizce devam ettiği konuşmasında, ''İlk defa İstanbul'a gittiğimde boğazdan büyülendim, mükemmel bir geceydi. İstanbul'u seviyorum. Türkiye gerçekten çok güzel, mistik bir ülke ve bu ülkenin dünyanın her yerinde her zaman herkesle çok iyi ilişkiler içinde olmasını diliyorum'' dedi.

Katia, müziğin evrensel bir dil olduğunu ve her yüreğe girebildiğini söyledi.

Öte yandan 3 gün sürecek etkinlik kapsamında 5 Türk filmi de gösterilecek. Bu kapsamda yönetmen Yusuf Pirhasan, sinema oyuncuları Selçuk Yöntem, Selen Uçar, Ayten Soykök, Damla Sönmez, Selma Ergeç gibi isimler de Lizbon'a gelerek, sanat etkinliğine destek verdi.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA