Türk ve Arap Ressamlar Konya'da Buluştu

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak 'Uluslararası Türk-Arap Sanatçılar Buluşması' Konya'da başladı.

Dışişleri Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteğiyle düzenlenen 10 günlük etkinliğe katılan ressamlar, Arapa Baharı'nı resmedecek. Ressamların eserleri, 30 Eylül'de KTO Karatay Üniversitesi'nde sergiye açılacak.Türk Arap Ressamlar Buluşması'nın açılışını yapan ev sahibi KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, üniversitelerin bilimsel çalışmalarla birlikte sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerde ön plana çıkması gerektiğini belirtti.

''Biz çok genç bir üniversite olmamıza rağmen Konya'ya ve Türkiye'ye önemli katkılar sağlamaya çalışıyoruz." diyen Prof. Torlak, bu çerçevede 3 ay önce değerli sanatçıların katıldığı uluslararası bilim kültür ve sanat etkinlikleri düzenlediklerini kaydetti.

Torlak, gelecek nesillere kalıcı bir kültürel miras bırakmak amacıyla kültürel sanatsal faaliyetlere ağırlık verdiklerini sözlerine ekledi.Programın sorumluluğunu üstlenen Yrd. Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu da bugüne kadar bir çok sergi ve sempozyum düzenlediklerini ve daha çok Batı ülkeleriyle çalıştıklarını belirterek, ''Böyle bir faaliyet Türkiye'de ilk defa gerçekleştiriliyor. Komşularımızla ilk kez böyle bir etkinlikte bir araya geldik. Arap dünyasının çok önemli ressamları aramızda. Ortak kültürlerimiz üzerinde buluştuk. Bu on günlük süreçte bölgemiz için dünya için gelecek için neler yapılabilir, bunları tartışacağız." dedi.

KTO Karatay Üniversitesi'nde düzenlenen ve 'Sanatçı Gözüyle Arap Baharı' adı verilen organizasyona; 23'ü Türk, 24'ü Arap olmak üzere 47 ressam katılacak. Ressamlar, Arap ülkelerinde yaşanan demokrasi sürecine sanatçı gözüyle bakarak, üçer resim yapacak. Sanatçıların eserleri, 30 Eylül'de KTO Karatay Üniversitesi'nde sergiye çıkarılacak.