Rektör Prof. Dr. Çelik Açıklaması

Uşak Üniversitesi'nde 2012-2013 akademik yılı törenle başladı.

Uşak Üniversitesi'nde yeni akademik yıl çalış töreni, Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Konferans Salonu'nda yapıldı.

Akademik yıl açılış törenine, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Vali Mehmet Ufuk Erden, Garnizon Komutanı Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Uşak Valisi Erden, törende yaptığı konuşmada, Uşak Üniversitesi'nin, güçlü akademik ve fiziki altyapısıyla kurulduğu 2006 yılından bu yana, her yıl verdiği mezunlarla Türkiye'nin yetişmiş insan gücü talebine katkı sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

''Öğrencilerimiz Uşak Üniversitesi'nin, fakülte ve meslek yüksek okullarında değerli akademisyenlerden alacakları teorik ve pratik bilgilerle yarınlara hazırlanacak. Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olacaklar. İnsanlar gençlerimize güvenecek, sözlerine değer verecek, her biri seçkin birer meslek sahibi olacak, kimi özel sektörde kimi kamu kurumlarında görev ve sorumluluk alacak.''

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik de son yıllarda eğitime verilen önemle birlikte bütçeden her yıl daha fazla kaynağın eğitime aktırıldığını belirtti.

Bu sayede Anadolu'da yeni açılan üniversitelere ''tabela üniversitesi'' diye bakanların yanıldığını ifade eden Çelik, şunları söyledi:

''Ülkemiz son yıllarda küresel ekonomik krizlere rağmen ciddi yatırımlar yaparak yükseköğretimde büyük atılımlar gerçekleştirdi. Bu kararlı adımlar, başlangıçta Anadolu'daki yeni kurulan üniversitelerin birer tabela üniversitesi olacağını iddia edenleri yanılttı. Anadolu illerinde yeni kurulan bu üniversiteler bulundukları kentlere kültürel, sosyal ve ekonomik katkılar sunmaya başladı.

Üniversitelerimizin sayıca çok olması aradaki rekabeti de artırdı. Bu rekabet üniversitelerimizin daha nitelikli hale gelmesini sağlayacaktır. Bu sürecin iyi planlanması asırlardır bilimin ve sanatın merkezi haline gelen Anadolu coğrafyasını yine aynı ihtişama kavuşturacaktır. Bilgiye ve bilim insanına yeniden kapılarına açan Anadolu şehirleri yakın zamanda dış dünyadan beyin göçü alan merkezlere dönüşecektir.''

Açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve YÖK üyelerinin gönderdiği kutlama mesajları da okundu.

Muhabir: Ahmet Kılıç

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA