Kağıthane Belediyesi'nden Eğitime Yatırım

Kağıthane Belediyesi tarafından yaptırılan Osman Tevfik Yalman Okul Öncesi Eğitim Kurumu törenle açıldı

Kağıthane’de okul öncesi eğitime yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın başlatmış olduğu 20 Anaokulu Projesi'nin 5.si olan Osman Tevfik Yalman Okul Öncesi Eğitim Kurumu’nun açılışı törenle yapıldı. Hizmete giren anaokulunun açılış programına AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sevim Savaşer, Kağıthane İlçe Kaymakamı Akın Varıcıer, Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, Timur Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, İlçe Emniyet Müdürü Mahir Yavaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Şen, AK Parti Kağıthane İlçe Başkan Yardımcısı Adem Hanedar, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Tekbıyık, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Projelendirilerek uygulamaya geçirilen okulun açılışında emeği olan herkese teşekkür eden okul müdürü Mehmet Emin Çelik, anaokulunun ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Anaokullarının açılmasında kendilerine fırsat tanıyan Kaymakam Akın Varıcıer ve Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a teşekkür eden Timur Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur eğitim adına her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Açılışta kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Fazlı Kılıç, Kağıthane’de çok hızlı bir değişim ve gelişimin yaşandığını belirterek, “Eğitimde İstanbul’da ilk beş ilçenin içerisindeyiz. Çok iyi bir dayanışma sonucunda bu güzel eserleri Kağıthane’ye kazandırıyoruz. Özel idare ve valiliğin de büyük destek verdiği projenin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan hayırsever Erden Timur’a ve ailesine de çok teşekkür ediyorum. Anaokulumuzun mahalleye ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Eğitimde amaçlanan hedeflere hızla ulaşıldığını belirten İlçe Kaymakamı Akın Varıcıer, belediye, kaymakamlık, özel idare ve hayırsever vatandaşlarla örnek bir dayanışma içerisinde her engeli aştıklarını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. Kısa zamanda temelleri atılarak hizmet vermeye başlayan anaokullarının diğer ilçelere de örnek teşkil edeceğini vurgulayan İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sevim Savaşer, “Binaların ömrü en fazla 100 yıldır. Ama eğitim için açılan kurumların ömürleri ise sonsuza kadar sürer” diyerek eğitimin önemine dikkat çekti. Maddi-manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederek konuşmasını bitiren Savaşer, okulun hayırlı olması dileğinde bulundu.
Konuşmaların ardından düzenlenen kurdele töreniyle Osman Tevfik Yalman Anaokulu resmen açılmış oldu.