Fransız Büyükelçi, Samsun'da

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetlisi olarak Samsun’a gelen Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Fransız Büyükelçi, Samsun'da
' Ülke Günleri' programı kapsamında Samsun’a gelen iş adamları, Fransız firmalarının Türkiye yetkililerinin de bulunduğu bir heyetin eşlik ettiği Büyükelçi Bili’yi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır kabul etti.
Ziyarette konuşan Büyükelçi Bili, Samsun'da, yapacakları bir dizi temas ve toplantı ile mevcut ticari ilişkilerin geliştirilmesi, yeni işbirliği imkânlarının oluşturulması için zemin arayacaklarını söyledi.

Samsun'un Karadeniz Bölgesi'nde ticari potansiyeli yüksek illerden biri olduğunu hatırlatan Bili, ilerleyen dönemlerde birlikte iyi projelerde yer almak istediklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır da, Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi'ni Samsun'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Samsun ticari potansiyeli, alt yapısı, zengin tarımsal alanları ve gelişime müsait coğrafi yapısı ile yatırım ikliminin en müsait olduğu Karadeniz şehridir." dedi.

Konuşmaların ardından Çakır, ziyaretin anısına Fransız Büyükelçi Bili'ye kahve fincan takımı hediye etti.