Arap Baharını Resmedecekler

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tarafından 20-30 Eylül tarihleri arasında, "Uluslararası Türk-Arap Sanatçıları Buluşması" etkinliği düzenleniyor.

Arap Baharını Resmedecekler
Dışişleri Bakan Ahmet Davutoğlu ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteğiyle organize edilen etkinliğin açılış programı KTO-Karatay Üniversitesi’nde yapıldı. Programa, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, KTO-Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Hakkı Kolat, mütevelli heyet üyeleri, fakülte dekanları, Türk ve Arap ressamlar katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ömer Torlak, yaklaşık 3 ay önce ikincisini gerçekleştirdikleri uluslararası bilim, kültür ve sanat etkinliklerinden çok güzel verim ve çok güzel sonuçlar aldıklarını söyledi.

Prof. Dr. Torlak, "O çalışmalar esnasında ortaya gelen teklifler üzerine coğrafyamızda, bölgemizde yaşanan gelişmeleri de dikkate alarak, Arap Baharını sanatçı gözüyle nasıl resmederiz, sanatçılar Arap Baharını nasıl değerlendiriyor, nasıl okuyor, bunu acaba güzel bir program olarak değerlendirebilirmiyiz diye düşündüğümüzde bu programın böylece ilk tohumlarını atmış olduk. Bugün de programın açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Hakkı Kolat ise konuşmasında, 2009 yılında sanayi ve ticaret dünyasına bilimsel bilgiyi geniş ufuklara sahip, gelecek vadeden mezunlar yetiştirmek için yola çıktıklarını söyledi.

Kolat, "Çıktığımız bu yolda kilometre taşlarını bir bir işliyor ve şimdiden ismimizi uluslararası arenada duyurmak için büyük projelere imza atıyoruz. Türk-Arap ressamlar buluşması da bu projelerimizden bir tanesidir. Biz sadece bilimsel anlamda eğitim veren bir üniversite değil, her üniversitede de olması gerektiği gibi kültürel ve sanatsal faaliyetleri de kendine geliştirme imkanı bulan sosyal ve iletişim becerisini geliştirmiş gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez de, 2 yıldır devam eden KTO-Karatay Üniversitesi Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde ilk olan Türk-Arap sanatçıları buluşmasının bundan sonra da devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Üzülmez, "Bu buluşmaların arkasında ortaya bazı ürünler çıkacak. Bunun dünyayla tanıştırılması gerekir. Dünyaya tanıştırılabilmesi için mutlaka Konya'ya güzel sanatlar müzesinin kurulması gerekir. Biz siyasetçiler de bu anlamda üzerimize düşeni yapacağız. İnşallah bundan sonra sürekli devam edecek bu çalışmalar neticesinde hem de bir tarihi mekanda olması benim de arzumdur. Böyle bir müzenin hayat geçirilmesi ve bu müzede sanatçıların eserlerinin dünyaya tanıştırılmasını çok önemsiyorum. Bunun için elimden gelen gayreti göstereceğim" ifadelerini kullandı.

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek ve 10 gün sürecek etkinlik boyunca profesyonel 47 sanatçı sanat günleri boyunca üçer adet resim yapacak .
Kaynak: İHA