Vali’nin Yamaç Paraşütü Keyfi

Uzun yıllar Turizm Bakanlığında Müşteşar Yardımcılığı görevinde bulunduktan sonra Vali olan Mustafa Büyük, Serdivan İlçesinde bu yıl 7ncisi yapılan Uluslararası Serdivan Yamaç Paraşütü Festivali'nde yamaç paraşütü ile uçarak festivali izleyen diğer il protokoluna örnek oldu.

Vali’nin Yamaç Paraşütü Keyfi
Serdivan ilçesinde 400 rakımlı Kırantepe mevkisinde hafta sonu düzenlenen ve 4 gün sürecek 7. Uluslar arası Yamaç Paraşütü Festivalinin ikinci gününde uçuş alanını ziyaret eden Sakarya Valisi, paraşütle uçarak gökyüzünün keyfini çıkardı.

Vali Mustafa Büyük'ün uçusunu yerde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ilgi ile izledi.

Yaklaşık 10 dakika havada kalan Vali Mustafa Büyük inişinde korumaları yardım etti.Vali Büyük indikten sonra beraber uçtuğu İranlı sporcuya teşekkür etti.

Vali Büyük “İranlı pilot yardımıyla uçtuk. Sakarya konum olarak güzel bir coğrafyada yer alıyor. Bu coğrafyayı turizm amaçlı değerlendirmemiz gerekiyor. Şu anda bulunduğumuz yer dünyanın en güzel yerlerinden biri. Bu spor ile ilgilenenler burada etkinlik yapmak isterlerse il olarak üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız" dedi.

Festivale Türkiye, Amerika, İngiltere, İspanya ve İran'dan 60'a yakın yamaç paraşütçüsü katılıyor .
Kaynak: İHA