Tedavi Edilen Şahin, Doğaya Salındı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kastamonu Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavisi yapılan şahin doğaya serbest bırakıldı.

Tedavi Edilen Şahin, Doğaya Salındı
Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı Günebakan köyünde Mehmet Şengün tarafından aşırı sıcaklardan etkilenmiş olarak tarlasında yaralı bir şekilde bulunan Şahin, Veteriner Hekim İhsan Özbay tarafından tedavi edildikten sonra doğaya serbest bırakıldı.

29 Ağustos Çarşamba günü aşırı sıcaklardan etkilenmiş ve yaralı bir şekilde bulunan Şahin, Veteriner Hekim İhsan Özbay tarafından tedavi altına alınmıştı. Veteriner Hekim İhsan Özbay tarafından bakımları ve tedavileri tamamlanan Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kastamonu Şube Müdürlüğü ekipleri gözetiminde tekrar ait olduğu doğaya bırakıldı.

Veteriner Hekim İhsan Özbay, 1,5 yaşındaki kuşun sağlıklı bir şekilde doğaya salındığını ifade ederek, “Şahin, bize geldiği günlerde özellikle açlık ve sıcak hava koşulları yüzünden kötü durumdaydı. Bizim ekibimiz bu kuşa bir tedavi programı uygulayarak onu kısa sürede sağlıklı ve güçlü bir hale getirdik. Şimdi ait olduğu yere doğaya olan yolculuğu tekrar başlayacak. Onu özgür bir şekilde kanat çırparken görmek bizleri mutlu kılıyor” dedi .
Kaynak: İHA