Nijerli Bakan, İzmirli İşadamlarını Sağlık Yatırımı İçin Ülkesine Davet Etti

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı EXPO ofisinde ziyaret eden Nijer Ticaret ve Özel Sektör Bakanı Saley Saıdou, Ege ve İzmirli işadamlarını sağlık sektörüne yatırım yapmaları için ülkesine davet etti.

Nijerli Bakan, İzmirli İşadamlarını Sağlık Yatırımı İçin Ülkesine Davet Etti
Bakan Saıdou, ”Ülkemde Türk halkına çok büyük sevgi ve sempati var. Onların yardımseverliğini unutamayız.” dedi.

Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Özel Sektör Bakanı Saley Saıdou'yu EXPO 2020 Ofisinde kabul eden İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Türkiye'nin ulaşım, sağlık, tarım, sanayi, teknoloji ve eğitim alanında kaydettiği gelişmeleri anlattı. Vali Kıraç, Türk halkının yaşadığı coğrafyada fakirin, mağdurun, mazlumun yanında yer aldığını, dünyanın sevgi, barış ve kardeşlik içinde yaşaması için çaba sarf ettiğini söyledi.

Vali Kıraç, "Bu bize atalarımızdan gelen çok büyük bir zenginlik, İzmir gerçek anlamda hoşgörü ve sevgi kentidir. Ülkemizde ve kentimizde farklı renklerden, dillerden, kültürlerden, inanç gruplarından insanlar, bir arada kardeşçe yaşıyorlar. İzmir'in bu kültür ve tarih zenginliği, ekonomik, sosyal, kültürel gelişmişliği beraberinde EXPO 2020 adaylık sürecini doğurdu.” dedi.

SİZLER BİZİM İÇİN ÖZELSİNİZ
Konuk Bakan Saıdou, ülkesinin ekonomik anlamda ciddi bir süreçten geçtiğini, Türk milletinin bu süreçte Nijer halkını yalnız bırakmadığını belirtti.

Saıdou, ”Ramazan ayları, Kurban bayramları başta olmak üzere, halkınız, yardım kuruluşlarınız, sivil toplum örgütleriniz Nijer vatandaşlarını yalnız bırakmıyorlar. Bu dayanışma öylesine bir duygu oluşturdu ki bizde; her Nijer vatandaşı Türkleri kardeş kabul ediyor. Sizler bizim için çok özelsiniz.” şeklinde konuştu.

Görüşmeye EXPO 2020 İzmir Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can ile Nijer Türkiye Fahri Konsolosu Yakup Gözel de katıldı .