Kazada Yanarak Ölenler Defnedildi

Konya’da dün akşam meydana gelen trafik kazasında yanan minibüste hayatını kaybeden 3 kişi Seydişehir ilçesine bağlı Kozlu köyünde, 2 kişi ise Konya’da defnedildi.

Kaza, dün akşam Konya Antalya Karayolu’nun 70. kilometresinde meydana gelmişti. Seydişehir’e bağlı Kozlu köyünden kına gecesine katılmak üzere Gevrekli kasabasına giden Mehmet Karaca (73) idaresindeki 42 RH 096 plakalı yolcu minibüsü, duble yol çalışması yapılan karayolunda kullanılmayan yola girerek, menfez için kazılan çukura düşerek yanmıştı.

Olayda, sürücü Mehmet Karaca ile araçta bulunan Müşerref Kaya (35), Hasan Uğurlu (18) ve Fevzi Güzel (18) hayatını kaybederken, Şerife, Semanur, Ayşenur, Saliha, Sırma, Mahmut, Semra ve Necip Kaya ile Şerife, Ali, Zeynep ve Dilara Ekici yaralanmıştı. Ambulanslarla Konya’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınan yaralılardan Saliha Kaya da (35), tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazada ölen Hasan Uğurlu, Fevzi Güzel ve Mehmet Karaca için Kozlu köyünde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından cenazeler köy mezarlığında dualarla defnedildi. Hayatını kaybeden Müşerref Kaya ve Saliha Kaya da Konya’da öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Üçler Mezarlığı’nda defnedildi. Kazada yaralı olarak hastaneye kaldırıldıktan sonra kurtarılamayarak hayatını kaybeden Saliha Kaya’nın 8 aylık hamile olduğu öğrenildi. Ölen araç sürücüsü Mehmet Karaca’nın ise kaza sonrası bir çocuğu kurtardığı, ikinciyi çıkartmaya çalışırken alevlerin içinde kalarak öldüğü öğrenildi.

Kaza yeri yakınlarında tesisi olan ve kazayı ilk gören Mehmet Gönülalan, "Kazayı gördüm, 5 dakikada kaza yerine vardım. Şoför Mehmet ağabey çocuklardan birisini kurtardı, diğerini kurtarırken ateş onu sardı" dedi.

Mehmet Gönülalan sürücü Mehmet Karaca'nın yanmış kimliğini de gösterdi .
Kaynak: İHA