İzmir'de Çöp Eylemi

Çiğli Atatürk Mahallesi sakinleri, Harmandalı'da bulunan çöp depolama alanının kaldırılması için eylem yaptı.

İzmir'de Çöp Eylemi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun geçen yıl tesisin kaldırılacağına yönelik kendilerine söz verdiğini ancak bu sözün yerine getirilmediğini iddia eden Atatürk Mahallesi Muhtarı Veli Aba, "Bu tesis kalkmazsa belediye önünde yatarız" dedi.

Aralarında bazı vatandaşların ağızlarına gaz maskesi taktığı yaklaşık 500 kişi, "Rahat Nefes Almak İstiyoruz", "Kokudan Ölüyoruz", "Çöp Kokusuz Yaşam İstiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı.

Vatandaşlar adına konuşan Atatürk Mahallesi Muhtarı Veli Aba, bu bölgede yaşayan 80 bin kişinin sağlığının tehlikede olduğunu söyledi.

Çöp depolama alanının bir yıl içinde kaldırılmaması durumunda gerekirse Büyükşehir Belediyesi önünde yatacaklarını vurgulayan Aba, "Mahalle sakinleri olarak çöp kokusundan ve foseptiğin birbirine karışmasından dolayı ağır koku çekiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2011'de tesisin kaldırılacağı konusunda bize söz vermişti. Biz, Aziz başkanımızı sözünü tutan Başkan olarak hatırlamak istiyoruz. Artık çöple iç içe olmak istemiyoruz" dedi.

Ayrıca, 8809/11 sokak ile 12 sokak arasında toprak kayması yaşandığını kaydeden Aba, şöyle konuştu: "Mahalle sakinleri olarak ha bugün ha yarın göçeceğiz diye korku içindeyiz. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Milletvekilleri de burayı bizzat yerinde gördü. Ama bu konuda 2010 yılından beri hiçbir çalışma yapılmadı. Çöp kokusundan toplu sağlık sorunları yaşanırsa bunun hesabını kim verecek. Çöp bizim kaderimiz değil. Çöp kokusuyla yaşamak istemiyoruz. Bizi bu duruma mahkum edenler suç işliyor. Artık canımızdan bezdik. Sorunlarımızı görsünler "
Kaynak: İHA