Hayvansever Vatandaş Yaralı Şahin’e Sahip Çıktı

Kars’ta dere kenarında bulduğu yaralı şahine sahip çıkan Günay Atasayar, şahini tedavi ettirmek için Kars Kuzey Doğa Derneği ve Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi yetkililerine teslim etti.

Hayvansever Vatandaş Yaralı Şahin’e Sahip Çıktı
Dere kenarında bulduğu kanadı yaralı olan ve uçamayan şahini çalıştığı işeyerine getiren Günay Atasayar, burada yaralı şahinin kanadına pansuman yaptı. Şahinin kanadını pansuman ederek temizleyen Atasayar, Kars KuzeyDoğa Derneği Koordinatörü Emrah Çoban’ı arayarak dere kanarında yaralı şahin bulduğunu ve kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Bunun üzerine harekete geçen Kuzey Doğa Derneği Koordinatörü Emrah Çoban, yanına KAÜ Veteriner Fakültesi Yaban Hayatı Koruma, Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi Sorumlu Hekimi Ayşegül Karaahmetoğlu ile birlikte Atasayar’ın çalıştığı işyerine gelerek yaralı şahini aldılar.

Yaralı şahini karton kutu içerisine koyan Ayşegül Karaahmetoğlu, şahinin bakım ve tedavisini yapıp iyileştiridikten sonra tekrar doğaya salacaklarını belirtti.

Kanadından yaralı şahin daha sonra tedavi ve bakımı yapılmak üzere KAÜ Veteriner Fakültesi Yaban Hayatı Koruma, Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi’ne götürüldü.

Yaralı şahin, tedavisi tamamlandıktan sonra bulunduğu bölgeye bölgeye bırakılacağı kaydedildi .
Kaynak: İHA