Gezici Sinema Darende'de

Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Film Festivali kapsamında Anadolu yollarına düşen gezici sinemanın 45. durağı Malatya’nın Darende ilçesi oldu.

Gezici Sinema Darende'de
“Altın Koza Anadolu’nun Festivalidir” ve “Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda” sloganları ile yola çıkan Altın Koza gezici sineması, yoğun ilgi gördüğü Darende’de ‘Ortak Aklın’ buluşmasını da sağladı.

Sunuculuğunu Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni İsmail Timuçin’in yaptığı etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın konserinden sonra Türk Halk Oyunları ekibi gösterilerde bulundu. “Malatya Malatya” eseri seslendirilirken, halk oyunları ekibine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile Darendeli gençler de eşlik edince ortaya renkli görüntüler çıktı.

Sözlerine “Adanamızın mimarı, ‘ben Adana için varım, ben insanlık için varım’ diyen, Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Zihni Aldırmaz hoş geldiniz” diye başlayan Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, “Bugün bizim için çok önemli gün. Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan’a da hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, daha sonra şunları söyledi: “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum; Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aldırmaz, yakından takip ettiğim, çok önem verdiğim ve örnek aldığım bir belediye başkanı. Başkanımızın şöyle bir özelliği var; Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’yı ziyaretlerinde, Adana’ya yakışır şekilde karşılaması bizi son derece memnun etti.

Adana’ya bu yakışır. Kendilerine bu yakışır. Belediyelerin siyasi görüşü olmaz. Belediyeler hizmet için vardır. Bu inceliği nedeniyle de ayrıca teşekkür diyorum. Başkanım Sayın Aldırmaz özellikle buraya, yani Darende’ye geldi. Çünkü Adana’da 200 binin üzerinde Darendeli yaşıyor. Gezici Sinema etkinliğinin Darende’ye getirilmesinde Belediye Başkanımla birlikte vesile olan Sayın Sadi Sürenkök’e, Sayın Muammer Çalışkan’a ve kendini Darendeli kabul eden Sayın Ali Gizer ağabeylerime de şükranlarımı sunuyorum. Bu ülkenin büyümesi, kalkınması için bir araya gelmek gerekir. Bir araya gelemeyen ülkeler perişan durumda. Biz, birbirimizi sevmez, kucaklaşmazsak büyüyemeyiz. Bu birlikteliğin çığırını açan Büyükşehir Belediye Başkanıma hepinizden alkış istiyorum. Allah kendinden razı olsun. Bizi mutlu etti." Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, ilgisi nedeniyle Darende Belediye Başkanı İsa Özkan’a teşekkür ederek, “Bugün başkanımızın ev sahipliğinde buradayız. Türkiye’nin her noktasını dolaşırken, meslek oda başkanlarımızla yola çıktık” dedi.

Darende Belediye Başkanı Özkan’ı yakından tanıdığını vurgulayan Zihni Aldırmaz, “30-40 yıllık deneyimli belediye başkanı gibi Darende’yi avucunun içi gibi biliyor. Sorunlarını biliyor. Sorunları zaten büyük ölçüde çözmüş. Bundan sonra da başarıdan başarıya koşacağına inanıyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda” sloganıyla tüm Anadolu’yu dolaşıyoruz. 38 il, 61 noktada 36 milyon insanı kucaklayan bu etkinlikte 14 bin 500 kilometre yol kat ediyoruz. 17 Eylül tarihinde, yani Altın Koza’nın başladığı gün Adana’da olacağız, tüm Anadolu insanının sevgisini sinema sanatçılarına aktaracağız. Altın Koza’nın Anadolu’nun festivali olduğunu tekrarlıyor, bütün Türkiye ve dünyaya Darende’den mesaj vermek istiyoruz; İşte Türkiye bu. İşte Darende bu” Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer de, “Kendimi Darendeli hissetmeye başladım” diyerek, “Belediye Başkanımız Özkan sağolsun geçen hafta beni festivale davet etti. Zevkle, şerefle geldim. Misaferperverliği beni duygulandırdı. Bu sefer de Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Aldırmaz davet etti. Geçen hafta, suyunu içtiğim Darende’ye yine seve seve geldim. Bu olay beni çok duygulandırdı. Burada buluşmamıza, birlik ve beraberlik sergilememize vesile olan belediye başkanlarıma teşekür ediyorum” ifadeleri kullandı.

Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ise, “Benim için gerçekten büyük mutluluk. Darende; babamın, dedelerimin, atalarımın şehri. Ben Darende kökenli Adanalıyım. Adana’da yaşıyorum. Hem Darendeli olmaktan, hem Adana’da yaşamaktan çok mutluyum. Çok merak ediyorum; milattan önce dahi böyle bir şey yaşanmış mı? Arada 500 km. mesafe olan iki şehir bunu yapmış mı? Bunu sağladığı için Başkanımız Zihni Aldırmaz’ı kutluyorum. İsa Özkan’ın nezdinde, etkinliğe katılan tüm hemşehrilerime ve meslek odası başkanı arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök de, “Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda” etkinliğine Darende’ye getiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aldırmaz’ı, ekibini ve oda başkanı arkadaşlarımı kutluyorum. Bundan sonra daha büyük projelerde birlikte olacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan’ın sahnede elele birlikte fotoğraf vermesi Güreş Alanı’nı dolduran Darendelilerce dakikalarca alkışlandı.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları Feyzullah Eti, Ferhat Deli ve Serkan Yontar Türk Halk Müziğinin en güzel örneklerini söylediler ve Darendeliler’i coşturdular. Darendeliler türküler eşliğinde halaylar çektiler.

Daha sonra “Neşeli Hayat” filmi gösterime girdi .
Kaynak: İHA