Genç Seyyahlar Tokat'tan Döndü

Gençlik ve Spor Bakanlığı ''Seyyah Ulu Çınarın İzinde'' adlı hareketlilik projesi çerçevesinde Tokat iline düzenlenen geziden genç seyyahlar döndü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlere yönelik başlatmış olduğu ''Seyyah Ulu Çınarın İzinde'' gezi projesine Niğde'den yoğun ilginin olduğunu belirterek, Niğdeli gençlerin gittikleri yerlerden çok memnun olduklarını ve başka illere de gitmeyi istediklerini ifade etti.

Gençlere seslenen Turhan, ''Tokat gezisine katılan gençler geziden memnun kaldılar. Bu nedenle Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi amacına ulaştı. Projeye katılacak gençlerin ise anne ve babasından biri veya her ikisini kaybetmiş, şehit yada gazi yakını, maddi durumu iyi olmayan, yaşadığı ilin dışına hiç çıkmamış, yetiştirme yurdunda barınan, başarılı olan, sanatla ilgilenen ve Niğde Gençlik ve Spor alanında düzenlenen faaliyetlere katılan gençlere öncelik verilecek. Bakanlığımız, her yıl gezi programları düzenleyecek'' dedi.

Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından Niğde'ye verilen kontenjanlarda 14-24 yaş grubundaki 516 gencin katılması sağlanacağı, 40'ar kişilik gruplar halinde Hatay, Tokat ve Diyarbakır olmak üzere ücretsiz olarak götürüleceği belirtildi.

Muhabir: Betül Abbak / Sercan Küçükşahin

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA