Bornova Belediyesi'nin Çevre Çalışmaları

Bornova Belediyesi'nin, ilçede karbon salınımının düşürülmesine yönelik yürütülecek eylemlerle ilgili personelini bilgilendirdiği bildirildi.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, yaptığı yazılı açıklamasında, Avrupa'nın en büyük yerel yönetim ağları arasında yer alan Enerji Kentleri Ağı kapsamında yer alan Belediye Başkanları Sözleşmesi'ne 29 Kasım 2011'de imza attıklarını, böylece diğer Avrupa kentleri gibi 2020 yılına kadar karbondioksit salımını yüzde 20 oranında düşürmeyi taahhüt ettiklerini belirtti.

Bu çerçevedeki çalışmalarla ilgili personelin bilgilendirilmesi amacıyla Bornova Belediyesi Nikah ve Meclis Salonu'nda toplantı düzenlendiklerini kaydeden Sındır, toplantıda, konunun uzmanlarınca tüm belediye birimlerinden katılan personele, karbon salımının düşürülmesinde izlenecek yolların anlatıldığını kaydetti.

Sındır, daha temiz ve yeşil bir dünyada yaşamak için herkesin üstüne büyük görevler düştüğünü belirterek, ''Bornova Belediyesi olarak karbon salımını yüzde 20 düşürme hedefiyle başlattığımız bu çalışmanın Türkiye'ye örnek olacağını düşünüyorum. Personelimizle ve vatandaşlarımızla birlikte alacağımız önlemlerin, yaşamın sürdürülebilirliğine çok büyük katkıda bulunacağına yürekten inanıyorum'' dedi.

Muhabir: Emre Umurbilir

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA