'Apaydın Kampı Göstermelik Denetime Açılıyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, Apaydın Mülteci Kampı'nın gerekli önlemler alındıktan sonra göstermelik denetime açıldığını öne sürdü.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Koç, daha önce CHP milletvekillerinin Apaydın Mülteci Kampı'nı ziyaret etmelerinin engellendiğini öne sürerek, "Apaydın Kampı, şimdi barındırdığı iddia edilen silahlı askeri unsurların kamufle edilmesinden sonra TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun ziyaretine açılıyor. Bu bir yasak savmadır. Şimdiye kadar ulusal ve uluslararası medyada çıkan haberlerdeki iddialardan kaçmaya çalışan bir manzara sergileniyor. Maalesef Türkiye Suriye’deki iç çatışmanın fiilen tarafı haline getirilmenin sonuçları ile uğraşır hale getiriliyor. Başbakan’ın son tv programında kendine özgü hafif ve hakaret dolu üslubu bu konudaki açmazı örtmeye yetmiyor. CHP olarak, Türkiye’yi sürüklemek istedikleri bataklığa sokmamak için tüm örgütlerimizle birlikte gerçeklerin peşinde koşmaya inatla devam edeceğiz." dedi.

Koç, ortada açık bir anayasa ihlali olduğunu, bu 'cüretkar tutum'un karşılığının Yüce Divan olduğunu öne sürdü. Türkiye'nin Birleşmiş Milletler(BM)'de yalnızlaştığını ifade eden Koç, "Son Birleşmiş Milletler toplantısında ellerini kafasının arasına almış kendi söylediklerine kendisinden başka destek bulamayan Türkiye fotoğrafının sahibi sizsiniz. Uluslararası oyun kurucular, Suriye açmazında Türkiye’yi tek başına kaderiyle baş başa bıraktılar. Dış politika başbakanların, dışişleri bakanlarının kişisel angajmanları, çıkarları, hevesleri için yapılmaz." dedi.

Millete çağrıda bulunarak, hedefin Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğü olduğunu aktaran Koç, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu gidişi ve senaryoyu birlikte bozmak zorundayız, herkesin aklını başına alması ve bu gidişe 'dur denilmesi' acil bir gereklilik haline gelmiştir. "