AK Partili Gençler Basınla Tanıştı

AK Parti Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay, üye sayılarını 60 bine çıkarmayı hedeflediklerin söyledi.

AK Partili Gençler Basınla Tanıştı
AK Parti Adana İl Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nca bir restoranda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında il gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri kendilerini basına tanıttı.

İl Başkanı Ziyaettin Yağcı’nın da hazır bulunduğu tanışma toplantısında bir konuşma yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay, göreve geldikleri mart ayından bu yana yaptıkları çalışmaları ve gelecekle ilgili projelerini anlattı.

Göreve atandıklarında 30 bin üye ile Türkiye sıralamasında 45. sırada bulunan AK Parti Adana İl Kolları’na 15 bin yeni üye kazandırdıklarını açıklayan Ay, “İl Gençlik Kolları Teşkilatımız bugün 45 bin üyesi ile Türkiye’nin 81 ilindeki AK Parti İl Gençlik Kolları Teşkilatları sıralamasında otuzuncu sıraya yükselmiştir. Amacımız en kısa sürede üye sayımızı altmış bine çıkararak ilk on arasına girmektir” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gençliğe ayrı bir önem verdiğini, bunun neticesinde de 2011 seçimlerinde çok sayıda genç milletvekilinin gençlik kontenjanından seçilerek Meclis’e girdiğinin altını çizen Ay, Adana genelinde teşkilatlanma ve yeniden yapılanma çalışmalarını son hızla sürdürdüklerini söyledi.

İl Gençlik Kolları olarak bugünden seçime hazır olduklarını dile getiren Ay, verilecek görevleri başarıyla yerine getireceklerine inandıklarını ifade etti.

Ay, Adana İl Gençlik Kolları olarak, Anayasa Komisyon Başkanı ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’yu ‘Yeni Anayasa Yapım Süreci’ adlı konferansta konuşmacı olarak ağırladıklarını, Ramazan ayı süresinde ‘İftara 5 Kala’ adlı çalışmayla da iftara yetişemeyen yaklaşık 3 bin Adanalıya otobüs duraklarında, metro istasyonlarında ve şehrin merkezi noktalarında kumanya dağıttıklarını ifade ederek, “Üniversite kayıtlarının başlayacağı önümüzdeki günlerde Adana Otogarı’nda stant kurarak şehir dışından gelen genç üniversiteli arkadaşlarımıza yardımcı olacağız. Bu arkadaşlarımıza kayıt, barınma ve yurtlara kayıt gibi işlerimde yardımcı olmak üzere elli arkadaşımızı görevlendirdik” diye konuştu.

İlki Konya’da yapılan AK Parti Üniversiteler Birimi Toplantısı’nın ikincisinin önümüzdeki 14 -15 Eylül tarihlerinde Karataş ilçesinde yapılacağını açıklayan Ay toplantıya AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukcu, Genel Merkez Gençlik Kolları Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Çelik ve il gençlik kolları başkanlarının katılacağını belirterek, gelecek dönemde yine birlik ve beraberlik içerisinde başarılı çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini söyledi .
Kaynak: İHA