60 Yıllık Hasret Bitti

Ordu’nun Perşembe ilçesi Kovanlı ve Okçulu köylerinin 60 yıllık rüyası olan balıkçı barınağı nihayet gerçek oluyor.

60 Yıllık Hasret Bitti
Ana geçim kaynağı fındıktan Sonra balıkçılık olan Kovanlı ve Okçulu köylerinde 1950’li yıllardan bu yana dile getirilen balıkçı barınağı hayali, 9 cumhurbaşkanı, 40 başbakan ve 23 vali eskitti.

Her iki köy halkının yıllardır siyasilerden söz almasına rağmen bir türlü gerçekleştirilemeyen balıkçı barınağı, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler’in gerek bakanlığı döneminde gerekse Son bir yıl içinde yaptığı girişimler neticesinde Sonuca ulaştı. Balıkçı barınağının yapılması için kendi içlerinde bir komisyon kuran Kovanlı ve Okçulu köyü halkı, M. Hilmi Güler’in desteğiyle tüm bürokratik işlemleri tamamlayarak 60 yıllık hayallerini gerçekleştirdiler.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında Kovanlı ve Okçulu köyü sakinlerinin umutla beklediği balıkçı barınağı için çalışmalar başladı.

Kamyon ve dozerlerin dolgu çalışmalarına başladığı alanda hummalı bir faaliyet gözleniyor.

Kovanlı Köyü Muhtarı Mehmet Şahin, barınak çalışmalarının başlamasından dolayı oldukça mutlu olduklarını söyledi.

Kendisinden önceki muhtarların balıkçı barınağı için büyük gayret gösterdiklerini belirten Şahin, bu aşamaya gelene kadar birçok mücadelelerden geçtiklerini vurguladı.

Balıkçı barınağı için iki yıl önce kararlı bir adım attıklarını ve muhtar olarak kendisi, işin maliyetini karşılamak üzere daha önce köy ilköğretim okulunu da yaptıran işadamı Dr. Hakkı Dede’nin desteğiyle bir komisyon oluşturduklarını ifade eden Mehmet Şahin, “Gece ve gündüz demeden yaklaşık iki yıl süren çalışmamızın ürünü olan gerekli prosedürleri içeren tüm raporları eksiksiz tamamlayarak ilgili makamlara teslim ettik. Bu süreç içerisinde bizden desteğini hiç esirgemeyen ve bizlerin yanında olan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler ve AK Parti Ordu milletvekillerinin desteğiyle 60 yıllık hayalimizin inşaatına başlamış bulunmaktayız” dedi.

“TEKNE SAYISI ARTACAK”
Kovanlı ve Okçulu köylerinin en önemli gelir kaynaklarından birinin balıkçılık olduğunun altını çizen muhtar Mehmet Şahin, balıkçı barınağının yapılamayışı sebebiyle bugüne kadar yaklaşık 25 küçük ve orta ölçekli tekne ve kayığın kötü hava şartları sebebiyle battığını, parçalandığını veya hasar gördüğünü belirterek, “Yine bu kazalardan dolayı yöre halkımızdan 6-7 kişiyi kaybetmenin üzüntüsünü de yaşadık. Balıkçı barınağının yapılmasıyla birlikte halkımız daha iyi şartlarda balık avı yaparak hayat seviyelerini yükselteceklerdir. Şu anda 86 olan tekne ve kayık sayısı verilen siparişlerle birlikte 120-130’a çıkacaktır. Yine barınağın yapılmasıyla birlikte ilave iş imkanları ortaya çıkacaktır. Barınağın tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu .
Kaynak: İHA