Vali Mutlu: “Bu Devlet ve Millet Terör Prangasını Parçalar”

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili olarak, “Artan bu şiddetin ve kanın arkasında bütün mesele Türkiye’nin güçlü bir ülke olabilmesidir.

Bütün sıkıntılara rağmen büyük duran ve vizyonu fevkalade güçlü olan bir ülkenin geleceği ile ilgili ayağımıza vurulmak istenen prangalardır. Bu devlet ve millet ayağına vurulmak istenen terör prangasını parçalar ve mutlaka artar” dedi.

Vali Mutlu, İl Ambulans Avrupa Komuta Kontrol Merkezi yeni binasının açılışı ile 52 yeni ambulansın hizmete sunum törenine katıldı.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, yüksek sayıda asılsız çağrıların geldiğini belirterek, “Bu ambulansın içerisine girebilmeyi düşünmüyorum ve arzu etmiyorum. İncelemek için dolaşacağız ama hasta olarak binmek istemem. Sağlık en büyük hazinemiz. Toplumumuzun sağlığı için de bugün çok ciddi bir adım atıldı. Yüksek sayıda asılsız çağrılar geliyor, hatlarımız meşgul ediliyor. Çağrıyı aldığımız zaman 8-9 dakika içerisinde İstanbulluya ulaşabiliyoruz. Biz ilk yardım hizmetleriyle ilgili acil yardım hizmetleriyle ilgili zaten dünya standartlarını yakalamış durumdayız ama bu bizim için yeterli değil. Şu anda alınan önlemlerle 20-25 çağrıya cevap verme süremiz düşürüldü” dedi.

EĞİTİM ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eğitim konusunda her konuyu çok yakın takip ettiklerini ifade ederek, “Onlar bu ülkenin geleceği. Eğitimi ülkemizin geleceği olarak görüyoruz. Eğitim noktasında her konuyu çok yakın takip ediyoruz. 2 bin 600 bin öğrencimiz var 110 bin öğretmenle eğitim yılın başlattık. Bu yıl 49 bin dersliğimize 4 bin 900 yeni derslik ilave ettik. Yüzde 10 derslik sayılarımızda artış gerçekleştirdik. Bu kadar büyük bir eğitim camiasında her şey mükemmeldir artık en üst seviyeye ulaştık demek mümkün değildir. Daha iyisine ulaşmak için çaba gösteriyoruz. Bu yaz boyunca eğitim teşkilatımız dinlenmemiştir, eğitime hazırlıklı girebilmek için çok büyük çaba sarf etmiştir. Problemsiz bir eğitim yılı başlattık demiyorum ama yüzde 99 iyi bir noktadayız. Yüzde 1’i çözmek için çaba sarf ediyoruz. Her günümüz aslında her alanda açıkça çok iyi bir noktaya geliyor” diye konuştu.

BU MİLLET TERÖR PRANGASINI PARÇALAR “Artan bu şiddetin ve kanın arkasında bütün mesele Türkiye’nin güçlü bir ülke olabilmesidir” diyen Vali Mutlu sözlerini şu şekilde tamamladı; “Üzüntülerimiz var terör. Yüreğimizde acılar var şehitlerimiz var. Bu noktada gücümüzü azaltmaya çalışanlarla ilgili şunları söyleyeyim. Eğitimde güçlü, sağlıkta güçlü, güvenlikte İstanbul’da durduğumuz terör konusunda da İstanbulumuzun huzuru için dimdik ayaktayız. Ülkemizde de birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere karşı devletimizin her zaman 20 yaşında olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu devlet ve millet bu akdar genç ve sağlam duran toplumuz. Yaşanan acıların mutlaka devlet ve millet tarafından ciddi şekilde hesaplarının sorulacağını ve terörün mutlaka terörün kazınacağını olan yüksek inancımızı bir kez daha özellikle ifade etmek istiyorum. Bu saldırılar toprağa verdiğimiz şehitlerimiz bu acılar bize kutsal yürüyüşümüzden asla durduramaz. Bütün bu tabloların sebebi Türkiye’nin güçlenmesidir. Türkiye’nin önümüzdeki 10 yıl içerisinde dünyanın 10 güçlü ülkesinden biri olacağı yönündeki güçlü işaretler bugün terörün ciddi bir manada saldırgan tavırlar sergilenmesinin sebebidir. Artan bu şiddetin ve kanın arkasında bütün mesele Türkiye’nin güçlü bir ülke olabilmesidir. Bölgede yaşanan bütün sıkıntılara rağmen büyük duran ve vizyonu fevkalade güçlü olan bir ülkenin geleceği ile ilgili ayağımıza vurulmak istenen prangalardır. Bu devlet ve millet ayağına vurulmak istenen terör prangasını parçalar ve mutlaka artar. Herkes rahat olsun.”
Kaynak: İHA