Uşak 19 Eylül Gaziler Günü Kutlamaları

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi unvanı ve Mareşal rütbesinin verilmesi sebebiyle bu yıl 91.'si kutlanan Gaziler Günü sabah saatlerinde Uşak Valiliği önünde törenle başladı.

Uşak 19 Eylül Gaziler Günü Kutlamaları
Törene Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Fuat Kömürcü Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Muharip Gaziler Derneği Uşak Şubesi üyeleri, şehit ve gazi yakınları ile öğrenciler katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Uşak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şakir Çakır, 19 Eylül Gaziler Günü'nün 91. yıldönümünü gururla kutladıklarını belirtti.

Törende öğrencilerin okuduğu şiirler duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şakir Çakır, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Bingöl’deki hain terör saldırısını kınayarak "Her milletin tarihinde gurur günleri vardır. Ama Türk Milleti'nin gurur günleri hepsinden fazladır. Dünya tarihinde hiçbir ülke bu kadar gururu bir arada yaşamamıştır. Türk Milletinin en önemli özelliklerinden biri de acıyı paylaşmak sevince ortak olmaktır. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için silah arkadaşları olan gazilerimize hak ettikleri değeri vererek onları her yerde onurlandırmalıyız. Ülkemizin birlik ve beraberliğini kastedenler emellerine asla ulaşamayacaklardır. Birliğimizi bölmeye çalışanlara karşı mücadelemiz de her zaman devam edecek. Dış düşmanlara ve onların içerideki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve bu uğurda gazi olmuş tüm gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyor, bu uğurda şehit olan güvenlik güçlerimizi de rahmetle anıyoruz” dedi.

Törenin ardından protokol üyeleri, gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Vali Erden ve beraberindekiler Uşak Şehitler Derneği'ni ziyaret ederek gaziler ve şehit aileleriyle bir süre sohbet etti .
Kaynak: İHA