Suşehri ve Hafik'te Gaziler Günü

Suşehri ve Hafik ilçelerinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Suşehri Hükümet Konağı önündeki tören, Atatürk Büstü'ne çelenk sunulmasıyla başladı.

Daha sonra Astsubay Çavuş Sadık Emre Oral, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Törene, Kaymakam Mehmet Demiral, Belediye Başkanı Sedat Sel, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, daire amirleri, kamu kurum ve kuruş temsilcileri ve gaziler katıldı.

Törenin ardından Demiral, gazileri Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda kabul etti. Gazilik unvanının önemine değinen Demiral, ''Türk halkı sizlere minnettardır. Sizler vücudunuzun bir parçasını bu vatan uğruna kaybettiniz. Vatan mücadelesi için, ülkeniz için mücadele verdiniz, büyük devlet olma yolunda ülkeler arası harekatlara katıldınız, sizlere sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz'' dedi.

Hafik ilçesinde ise Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Kaymakam Cemal Demiryürek, İlçe Garnizon Komutanı Eray Çakır ve Hafik Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Soğancıoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı.

Gazilerin ülkenin bütünlüğünü sağlayan parçalardan birisi olduğunu belirten Çakır, ''En kıymetli varlıkları canlarını, vatan için feda etmeye hazır olarak ülke savunmasında bulunan gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyorum. Onlara karşı sevgimiz ve saygımız her zaman için en yüksek seviyede olacaktır'' diye konuştu.

Kaynak: AA