Kurtulmuş Açıklaması

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, HAS Parti etrafında çok güzel dostluklar ve arkadaşlıklar oluştuğuna işaret ederek, ''Bu dostlukları biz yolda bulmadık. Zor koşullarda geliştirdiğimiz bu dostlukları ve arkadaşlıkları inşallah sonuna kadar devam ettireceğiz. Her zaman el birliği, gönül birliği içerisinde olacağız'' dedi.

Kurtulmuş, partinin fesih kararının ardından kongre salonuna gelerek partililere Son kez seslendi.

Numan Kurtulmuş, 1 Kasım 2010'da çıktıkları yolda at arabası ile seçim kampanyası yapan arkadaşları olduğunu, bunun gibi yüzlerce fedakarlık öyküsü bildiğini ifade etti.

Kurtulmuş partiyi kurmanın hakikaten büyük bir coşku olduğunu ve Türkiye'de geniş kitlelere ulaşma imkanı sağladığını ancak partinin kurumsal kimliğini Sona erdirmenin de o kadar duygusal olduğunu söyledi.

Numan Kurtulmuş, siyaseti hiç bir zaman yakın hedefler uğruna yapmadıklarını, hiç bir zaman kimseyle gizli kapaklı bir takım pazarlıklar içerisinde olmadıklarını, bundan Sonra da her söylediklerini şeffaf şekilde gerçekleştireceklerini bildirdi.

Parti etrafında çok güzel dostluklar ve arkadaşlıklar oluştuğuna işaret eden Kurtulmuş, ''Bu dostlukları biz yolda bulmadık. Zor koşullarda geliştirdiğimiz bu dostlukları ve arkadaşlıkları inşallah Sonuna kadar devam ettireceğiz. Her zaman el birliği, gönül birliği içerisinde olacağız'' dedi

Daha önce olduğu gibi bundan Sonra da herkesi dinlemeye devam edeceğini belirten Kurtulmuş, herkese kapısının açık olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, ''Önümüzdeki süreçte, her iki kişiden birinin oy vererek iktidara getirdiği, yeni Türkiye'yi kurması için destek verdiği, 27 Nisan muhtırasının ardından 2010'daki referandumda sahip çıktığı bir siyasi hareketin içerisinde, milletin büyük çoğunluğu ile birlikte inşallah siyaset yapmak, bu büyük davaya, milletin egemen olması davasına, yeni Türkiye'nin inşa edilmesi davasına, medeniyetimizin ihya ve inşaa edilmesi davasına destek olmaya, katkı sunmaya çalışacaklarını'' bildirdi.

Kurtulmuş, sözlerini partinin fesih kararının hayırlara vesile olmasını dileyerek tamamladı.

-Tasfiye Kurulu-

Öte yandan kongrede partinin tüzel kişiliğinin tasfiyesi için oluşturulan kurula delegelerin oyları ile Hasan Basri Aktan, Akif Gürdoğan, Remzi Çakır, Kemal Albayrak, Şamil Tekin ve Şeref Malkoç seçildi.

Muhabir: Cüneyt Ateş - Kadir Karakuş - Yusuf Çelebi

Yayıncı: Ertuğrul Cingil
Kaynak: AA