Gazeteciler Yıpranma Hakkını Geri İstiyor
Basın İlan Kurumu (BİK) Sivas Şubesi’ni ziyaret eden BİK Genel Kurul Üyesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, gazetecilere yıpranma hakkının tekrar verilmesi için hükümet düzeyinde her türlü girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Kendisinin de uzun yıllar gazetecilik yaptığını, gazeteciliğe muhabir olarak başladığını kaydeden BİK Sivas Şube Müdürü Yüksel, yıpranma hakkının geri verilmesinin en azından Türkiye’de gazeteciliğin daha fazla itibar görmesini sağlayacağını ifade etti.
Her türlü afette insanlar güvenli bir yere sığınmaya çalışırken; gazetecilerin eşini, çocuğunu, ailesini bırakıp haber peşinde koştuğuna değinen Yüksel, “Gazeteciler gerçekten çok zor şartlar altında çalışıyorlar. Haber yazıyorlar, fotoğraf ve görüntü çekiyorlar. Birçok kurumda da bunların hepsini tek kişi yapıyor. Bunu yaparken de yaz, kış; soğuk, sıcak demeden çalışıyor. Gazetecilere yıpranmanın tekrar verilmesi isabet olur” dedi.
