CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz: 'gaziler İçin Maddi Manevi Seferber Olunmalı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, 19 Eylül Gaziler Günü’nü büyük bir burukluk ve kederle karşıladıklarını belirterek, “Bingöl’de yaşanan ve aralarında Salihlili er Anıl Eruluç’un da bulunduğu 10 askerimizin şehit olduğu, 70 askerimizin yaralandığı hain saldırıda canını veren ve yaralanan evlatlarımızın acıları yine yüreğimizi dağlamıştır” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz: 'gaziler İçin Maddi Manevi Seferber Olunmalı'
Vekil Öz, Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törenin ardından, Şehit Er Anıl Eruluç’un ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Öz daha sonra, Demirci Yumuklar Köyü'ne giderek, Şehit Uzman Çavuş Hikmet Güler’in ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi

Sakine Öz’e ziyaretleri sırasında, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, Köprübaşı İlçe Başkanı Ali Uzun ve Demirci İlçe Başkanı Ali Karakaya ile parti yöneticileri eşlik etti.

Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda da Bingöl’deki saldırıya değinen Öz, devletin Gazilerin ömür boyu rahat etmesi için tüm kaynakları seferber etmesi gerektiğini söyledi.

Gazilerin sorunlarının da bir an önce çözülmesi çağrısında bulunan Vekil Öz, şunları söyledi: "Gazilerimiz, vatanlarını korurken bedenlerini ortaya koymuşlardır. Onlar vatanları için en büyük fedakârlığa katlanan kişilerdir. Bu nedenle onların rahat ettirilmesi de bir vatan borcu demektir.” Vatanın bizlere şehitlerin ve gazilerin mirası olduğunu vurgulayan Sakine Öz,“Kurtuluş Savaşı’nda tarihe altın harflerle geçen büyük bir destan yazan gazilerimiz ve şehitlerimiz, bugünkü kararlılığımız için de bize güç vermektedir. "
Kaynak: İHA