Chp’li Akkaya’dan Başbakan'a Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Başbakan Erdoğan’ın İmam Hatip okullarıyla ile ilgili yapmış olduğu açıklamaları eleştirerek, “Türkiye’yi ayrımcılığa götürüyor” dedi.

Chp’li Akkaya’dan Başbakan'a Eleştiri
Tokat’ta parti binasında basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, CHP’nin 20 ilde emek bürolarını kurduğunu ve bu anlamda düzenlenen toplantıda CHP İl Başkanı Duran Kum ve ekibi ile bir araya geldiklerini kaydetti.

Türkiye gündemindeki gelişmelere değinerek yaşanan terör olaylarına değinen CHP’li Akkaya, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i eleştirdi.

İç politikada inanılmaz yanlışlıklar olduğunu ileri süren Akkaya, “Ne yazık ki evlere şenlik bir İçişleri Bakanımız var. İçişleri Bakanı yaptığı davranışlarla evin içini tarumar eder bir durumda. Bugün vatandaşına takla attıran ama bir Amerikalı bir sanatçı geldiği zaman her türlü şaklabanlığı yapacak derecede eğilip bükülen bir İçişleri Bakanı ile karşı karşıyayız” diye konuştu

Türkiye’de eğitime siyaset karıştırıldığını ileri süren CHP’li Akkaya, Başbakan Erdoğan’ın yapmış olduğu bir konuşmayı eleştirerek, “Başbakan geçen gün bir imam hatip lisesini ziyaret ettiğinde orada bile bir siyasi konuşmayla hakikaten eğiteme de siyaseti damgasını vurmuştur. Bir siyasi partinin özellikler bir başbakanın yapmayacağı bir konuşmadır. Yapmaması gereken bir konuşma idi. Türkiye’yi ayrımcılığa götürüyor. İmam Hatiplerde okuyanların Türkiye’yi bu vatanı yurdunu savunan insanlar olarak gösterip İmam Hatiplerde okumayanları baştan terörist ilan etme gibi bir anlayışla bu ülkeyi bir yere götüremeyeceğini Başbakanın bilmesi lazım. Başbakanın acilen bir tatile ihtiyacı var. Başbakanın kafası karışık. Başbakanın kafası çalışıyor gibi görünüyor ama çalışamadığı için paniklediği için ne yapacağını bilmiyor. Onun için Başbakan tatile gitmek zorunda. Bunun için AK Parti yetkilileri Başbakana bir üslupla anlatmak zorunda. Mecliste 550 tane milletvekili var. Çoğunluk partisi AK Parti. Bu AK Parti içinde de çok değerli milletvekilleri var. AK Parti içinde imam hatip mezunu kaç tane milletvekili var? Geri kalan milletvekilleri o halde potansiyel terörist. Çocuklarını imam hatibe yazdırıp imam hatipte okumayan veliler potansiyel terörist. Yani ülkeyi böyle bir ayrıştırma noktasına getirmek bir Başbakan’a yakışacak bir davranış değildir. Başbakan ne yazık ki her balkon konuşmasında uygulamaları ile bu ülkeyi kaosa sürükleyen, ayrımcılığa götüren konuşmalar yapılıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA